Reyes, un fidel esmolador

En el passat Ple del Parlament Manuel Reyes, alcalde de Castelldefels i diputat del PP, va recomanar a un diputat, després de dir-li mal educat, que anés com alumne “a les escoles de P3 que estaven tancant” CiU. Quin cinisme el del PP, ho podeu veure a http://www.vilaweb.cat/noticia/4095435/20130315/pp-prova-portar-crispacio-parlament.html Per què cinisme del PP?, doncs perquè el tancament d’escoles a Catalunya també és responsabilitat compartida entre CiU i el PP, el partit del senyor Reyes.

Per què s’estan tancant les escoles públiques de P3, i d’altres, a Catalunya?

1) Es tanquen per la política de retallades que van compartir CiU i PP (el partit de Reyes) la passada legislatura, i que ara continua el Govern Mas.

2) Es tanquen perquè el govern Mas i el govern Rajoy estan imposat una política econòmica d’austeritat dogmàtica, que aguditza més la crisi per a la majoria de la ciutadania i contribueix al creixement de l’atur. Per cert, el dos partits retalladors (PP i CiU) governen conjuntament a Castelldefels i, per cert, el regidor d’Educació és de CiU (pactat per l’alcalde Reyes del PP).

3) Estan tancant escoles perquè una part de diners públics (de tothom) es continuen dedicant a escoles privades “pijas”, d’elit i també de l’Opus, que segreguen els nens i les nenes, amb l’acord dels grups parlamentaris de CiU i el PP (del que en forma part el diputat Reyes).

4) Es tanquen escoles públiques a Catalunya i Espanya, per la política educativa reprovable del ministre Wert del PP (el mateix partit de Reyes).

5) Es tanquen escoles per l’asfixia econòmica que el govern Rajoy (del mateix partit que l’alcalde de Castelldefels) manté a Catalunya en matèria de compliment de dèficit i com a conseqüència de la Ley de Estabilidad Presupuestaria, que van votar al Congrés dels Diputats  CiU i PP (el partit de Reyes).

És per decisions polítiques, econòmiques i de menyspreu cap a l’escola pública que, de manera irresponsable, els governs de CiU i el PP tanquen escoles. Decisions de la dreta que fan anar enrere la nostra societat, ja que són negatives per als nens, les nenes, les famílies, el professorat i la comunitat. Decisions que, també a Castelldefels, continuen rebent respostes de color groc amb samarretes a les escoles, amb banderoles als balcons i de l’oposició municipal. Unes respostes socials i polítiques a la nostra ciutat a unes tisorades a l’educació i al serveis públics, de les quals l’alcalde i diputat Reyes és un dels fidels esmoladors.