Entrevista a Kim Ibars, president de CDC i CiU a Castelldefels

“Prenem les decisions de forma totalment democràtica”

Kim Ibars, president de l’Agrupació Local de Convergència Democràtica de Catalunya i president de Convergència i Unió a Castelldefels, analitza en aquesta entrevista la bona situació per la qual travessen el partit i la federació que ell encapçala a la nostra ciutat, i comenta la situació en què ha quedat el Grup Municipal després de la renuncia de dos dels seus regidors.

–  Què és CiU a Castelldefels?

Convergència i Unió és una organització política amb un ideari molt definit, que es basa en la defensa del nostre País, la seva història, la seva llengua, la seva cultura, les seves tradicions i el seu futur nacional. Com a força representativa d’una majoria dels catalans, té una gran implantació a tot el territori. En concret, a Castelldefels hi ha una Agrupació Local que, com a d’altres molts municipis de Catalunya, treballa per defensar els interessos de tots els ciutadans i per donar resposta a les necessitats que estan plantejades i que es poden plantejar  en el futur.

–  Qui és CiU Castelldefels?

–  Arreu de Catalunya, CiU no és un president i un Comitè Executiu que es reuneixen per veure com van les coses. CiU Castelldefels és un gran grup humà de militants i simpatitzants que treballem cada dia, bé des de l’Agrupació Local, bé des del Grup Municipal o bé des del carrer mateix, per millorar la nostra ciutat però, sobretot, per ajudar les persones en la seva lluita, molt dura en aquests moments de crisi, per mantenir l’estat del benestar en el nivell màxim que sigui possible. Aquest grup d’homes i dones és molt nombrós. Només cal veure els milers de ciutadans de Castelldefels que ens donen suport, any rere any, en totes les conteses electorals.

–   Vostè lidera  la direcció del partit Convergència Democràtica de Catalunya  i de la federació CiU a Castelldefels des del mes de maig del 2012. Quins canvis ha fet, si és que calien, i quina evolució interna de partit pot explicar?

 Des de la nostra arribada a la direcció del partit, l’Agrupació ha patit un canvi substancial en la forma de fer.  Partint dels conceptes bàsics que es troben en la mateixa essència de la democràcia, hem obert les portes de bat a bat perquè tots aquells militants i simpatitzants que tinguin alguna cosa a dir, ho puguin fer. Per tant, hem reobert els camins del debat i hem tornat a prendre les decisions, des de la més senzilla a la més complexa, de forma plenament democràtica. Em vaig comprometre amb la nostra militància a fer-ho així i ho mantindré mentre sigui al càrrec.

– Quina és l’activitat actual de CiU a al Govern de Castelldefels?

Els regidors de Convergència i Unió tenen un pes molt i molt gran en el Govern Municipal, com ho prova el fet que estiguin al front d’àrees tan rellevants com Hisenda, Promoció Econòmica i Foment de l’Ocupació, Polítiques d’Estalvi i Sostenibilitat, Polítiques d’Igualtat, Educació, Universitats, Cultura, Festes i Esports. I tot això sense comptar que presideixen organismes com el Patronat d’Esports o el Consell d’Administració de l’empresa municipal Jarfels. Però considero que l’important no és ocupar llocs tan transcendents, sinó fer-ho amb l’altíssim nivell d’eficàcia amb què els nostres regidors estan desenvolupant les seves tasques.

– Quines obres cal destacar d’aquests temps de govern?

La llista que puc fer és molt llarga. Tant, que miraré de resumir-la, sense entrar en massa detalls. En primer lloc, voldria destacar que, sota la direcció d’en Xavier Amate s’ha aconseguit millorar els resultats econòmics de l’Ajuntament, gràcies a una política estricta del control de la despesa i a una gestió acurada dels recursos de què disposa el Consistori. Ell mateix està liderant amb el seu equip de treball els actes derivats del fet que Castelldefels hagi estat escollida Ciutat Europea de l’Esport, Ciutat del Bàsquet Català i Destinació de Turisme Esportiu durant aquest any 2013. Quant a les parcel·les que són responsabilitat d’en Santi Barona, és molt important la feina que està duent a terme per reduir l’atur a Castelldefels, tant per la via de posar en marxa plans d’ocupació com d’organitzar cursos de formació per a persones sense feina i emprenedors. I pel que fa a en David Grau, hem de destacar el treball que realitza al voltant de la cultura i, de forma especial, a preservar les tradicions del nostre país.

– Com afecta als ciutadans  la marxa de dos regidors del grup municipal de CiU?

La veritat és que no afectarà els ciutadans de cap manera. En primer lloc, perquè els dos companys que han abandonat el Grup Municipal ja feia temps que, per raons personals, no desenvolupaven responsabilitats de Govern; en segon lloc, perquè tant els nostres regidors com els equips de treball que dirigeixen estan treballant amb una gran eficiència i dedicació i, en tercer lloc, perquè tot i la seva marxa, l’equip de Govern manté la majoria necessària per garantir l’estabilitat al municipi.

–   Creu que els polítics cobren masses diners?

Penso que mai és bo generalitzar. És possible que al món de la política, com succeeix en altres àmbits de la vida, hi hagi gent que no justifica el diners que cobra. I sempre és important recordar que no tots els polítics tenen un sou assignat.

– Què ha de dir de les acusacions que els actuals tres regidors de CiU estan al Govern només per mantenir el seu sou?

Em molesten. No són certes i, a més a més, cauen pel seu propi pes. Sense anar més lluny, en Xavier Amate, que es primer tinent d’Alcalde, regidor d’Hisenda, regidor d’Esports, President del Patronat Municipal d’Esports i President del Consell d’Administració de l’empresa municipal Jarfels, no cobra cap sou.

–  Com explica que CiU governi amb el suport del PP?

És evident que hem tingut, tenim i tindrem importants discrepàncies ideològiques amb el PP.  No obstant això, entenem que, en situacions com l’actual, s’han de deixar aquestes diferències per a un altre moment i actuar amb un profund sentit de responsabilitat política.  A hores d’ara el més important és gestionar el municipi per apaivagar al màxim els efectes de la crisi sobre els ciutadans.

–  Quin futur preveu a la Ciutat?

Castelldefels és una ciutat privilegiada en tots els sentits. La seva situació geogràfica, la  seva climatologia i, sobre tot, els seus ciutadans, constitueixen un actiu immillorable. Si a tot això li sumem que CiU compta amb uns magnífics gestors, per poc que comencem a sortir de la crisi, segur que aquest futur serà magnífic.

– Què pensa que preocupa als ciutadans? I Què pensen fer?

Estem en permanent contacte amb els ciutadans i som perfectament conscients que la primera preocupació  és l’atur. La nostra gent vol tenir la certesa que podrà fer front als compromisos econòmics adquirits. I davant una situació com aquesta, tot i que la nostra sigui la ciutat amb menys atur del nostre entorn més proper, estem dedicant els màxims esforços, i ho seguirem fent mentre quedi una sol conciutadà sense feina, a la creació de llocs de treball i a reduir al màxim la pressió fiscal.