L’AV Vista Alegre en contra de la violència de gènere

L’entitat veïnal recorda a totes les víctimes des de començament d’any, amb una pancarta informativa col·locada a la seva façana

Castelldefels, 28 de maig 2013. La violència de gènere està vinculada al desequilibri en les relacions de poder entre ambdós sexes, als àmbits social, econòmic, polític i religiós, malgrat els esforços de les legislacions a favor de la igualtat, i això suposa un obstacle per al desenvolupament d’una societat democràtica.

La violència que pateixen les dones comprenen quatre modalitats: agressió física (en molts casos amb resultat de mort), violència sexual, psicològica i econòmica.

Podem afirmar que al llarg dels anys la societat s’ha convertit en còmplice d’aquesta situació, doncs durant molt de temps s’ha silenciat quan una dona era maltractada, sota el pretext que la violència domèstica era un problema totalment privat.

Hem de tenir en compte que les morts per violència de gènere són deu vegades superiors a les morts per terrorisme polític i la societat encara no ha reaccionat prou. Té menys valor la vida d’una dona que la d’un polític? Hem de dir PROU a tanta violència i exigir als governs que apliquin polítiques més adequades per a prevenir i eradicar aquesta situació.

És per això que una de las mesures a prendre és la conscienciació de la societat. L’AV Vista Alegre ha decidit començar a transmetre aquesta realitat, mitjançant una pancarta instal·lada a la seva façana, i a on cada víctima és comptabilitzada i no oblidada.

L’AV de Vista Alegre té 625 socis i sòcies, i representa a més de 4.600 veïns i veïnes d’aquest barri al municipi de Castelldefels.

Per a més informació: Elena Moreira, vocal de Polítiques d’Igualtat de l’AV Vista Alegre (telèfon 657424030)