Descobrint fórmules i espais

Als anys 80, el Patronat Municipal d’Esports de Cas-telldefels va organitzar per primera vegada La Nit de l’Esport, que no és altra cosa que la gran festa dels clubs i els esportistes de la nostra ciutat. Sense que se sàpiga ben bé per què, es va deixar de celebrar fins que, a l’any 2000, el mateix Patronat i el diari La Voz van reprendre la iniciativa, ara sí, per donar-li continuïtat i rellevància. És cert que les circumstàncies han fet variar més d’una vegada l’escenari i el format de la celebració, en una evolució marcada generalment per les circumstàncies socials i econòmiques del moment.
Aquesta vegada, i després de passar per l’hotel Playafels i el Teatre Plaza, la XIV Nit de l’Esport ens va permetre descobrir noves fórmules i sobretot nous espais. El Patronat Municipal d’Esports, que presideix el nostre company de partit Xavier Amate, i el diari La Voz, en aquest cas representant per Òscar López, van desenvolupar una idea atrevida per donar a la festa un aire més participatiu i molt més vinculat al mateix esport. Com ja sabeu molts de vosaltres, la festa es va traslladar a la pista poliesportiva de Can Roca.
El magnífic escenari central, envoltat en aquest cas d’unes 600 cadires i amb una grada amb capacitat per a gairebé 300 persones més, ens va permetre gaudir d’un format esplèndid, combinant les actuacions del grup de teatre local Paranoia amb els breus discursos de les autoritats i les entregues d’un total de 35 premis. Però més enllà de tot això, de la rellevància dels clubs i esportistes premiats i de l’èxit global que va tenir la festa, la XIV Nit de l’Esport ens va permetre, com ja us he dit abans, descobrir fórmules i espais que la ciutat ja podrà gaudir durant la propera Festa Major d’Estiu.
Ja tenim confirmat que la pista poliesportiva de Can Roca, preparada per als esdeveniments, serà l’escenari de diversos espectacles: Moncho i Tamara cantaran boleros el dia 14 d’agost; els monologuistes Toni Moog, Albert Boira i Eva Cabezas actuaran el dia 15 d’agost i Andreu Rifé, cantant de la sèrie Polseres Vermelles, presentarà el seu nou disc “Ping-pong” el dia 16 d’agost. No descartem, ni de bon tros, que hi hagi altres actuacions de les quals us anirem informant a mesura que es vagin tancant els corresponents contractes.

David Grau

Grup Municipal CiU