Verano azul o frontera azul

Aquest estiu, en què es compleixen 2 anys de l’actual govern PP+CiU+ AVVIC, aquest ha aconseguit passar la frontera blava (…cap a la negra) entre la responsabilitat atorgada per la ciutadania i la seva gestió d’esquena a ella.

La seva llunyania amb els problemes reals al comerç, al turisme, a l’educació i la sanitat…convertides en efímers inflats titulars d’El Castell, ha arribat al que, aparentment, podria ser el cim amb la “no-posada” en marxa, defectuosa, polèmica i plena de dubtes i misteris, de la regulació de les zones blava i verda d’aparcament a la platja. Per què tanta pressa a aprovar un projecte si a dia d’inici falta informació, infraestructura i respostes clares i concretes a la població? 15 de juliol i la ciutadania sense targeta per aparcar a la zona verda.

Un projecte fet a la valenta, sense estudis acurats, que afecta la població no només de Castelldefels, sinó treballadors, que tal com està el panorama han de tenir més cura de la despesa, i visitants fidels, reals i pròxims, de l’àrea metropolitana, de la comarca i de les altres comarques més properes, a qui castiga la forma en què s’ha plantejat la normativa. Per què pagar tot l’any?
Un projecte, en definitiva, mal presentat, mal defensat i mal gestionat. Algú assumirà responsabilitats?¿Potser el Sr. Solé, regidor “responsable”…, a qui no hem vist cap dia per l’OAC rebent les cues de persones que registraven les seves queixes? Des del principi els hem dit des de l’oposició responsable: regular sí, però no de qualsevol manera. Molta pressa per acomplir… què?, programes electorals sense dades concretes?, compromisos amb una petita part de la ciutadania? amb l’empresa privada? Per què no s’ha optat per potenciar l’empresa municipal SAC?

A dia d’avui tenim una concessió feta i un embolic de cal nassos, perquè sí, sense més; per falta de lideratge i control per part de l’alcalde del que fa el seu equip de govern.
Ara sí han passat la frontera, la verda, la blava…i la del caos que es pot generar dins un govern. Acabem alertant d’un nou tema: el projecte de la tercera fase del Passeig Marítim que ha passat pel període d’exposició pública sense haver-nos explicat res ni a l’oposició ni a la ciutadania. Fa mesos que demanem explicacions. Per què no consulten ningú? Esperem ser temps encara perquè uns i altres puguem fer sentir la nostra veu.