La Vuelta a España 2013, final d’etapa a Castelldefels

Castelldefels acollirà el proper 6 de setembre el final de la tretzena etapa de la Vuelta a España 2013, un dels esdeveniments esportius amb més repercussió del calendari internacional.

El recorregut de l’etapa per Castelldefels

Sobre les 16 hores, els ciclistes entraran a la ciutat procedents de Gavà per l’avinguda Consti-tució (c-245), la recorreran sencera fins al desviament de pujada al cim del Rat Penat, on entraran al terme municipal de Sitges.
Posteriorment, els corredors tornaran al municipi de Castell-defels sobre les 17.10 hores procedents de les costes de Garraf. Entraran pel passeig Marítim fins arribar a la Plaça de les Palmeres. Des d’allà giraran en direcció al nucli urbà per l’avinguda del Canal Olímpic. Finalment entraran al centre urbà per la plaça Colom i prendran l’avinguda Manuel Girona fins arribar a la porta del Castell de Castelldefels sobre les 17.20 hores, on estarà ubicada la meta de l’etapa.
L’etapa Valls-Castelldefels, d’uns 165 km, es perfila com una de les més imprevisibles, ja que el final és breu i extremadament intens. L’organització i els equips ciclistes pernoctaran a Castelldefels per l’endemà continuar la cursa a Bagà.

La Vuelta Junior per a les petites promeses del ciclisme local

Aquesta iniciativa es realitza en els municipis que, com Castell-defels aquest any, són final d’etapa en el recorregut de la Vuelta a España.
Castelldefels, a més, és la ciutat amb major nombre de col·legis participants (s’ha convidat a tots i participen 13) dels 10 municipis espanyols que tindran etapa a la Vuelta Junior 2013. D’aquests centres, se seleccionen 100-120 nens de 6 a 12 anys que disputaran la mini etapa de la Vuelta Junior dividits en 4 mànigues per cursos. Aquesta mini etapa es desenvolupa al darrer quilòmetre de l’etapa professional. La mini etapa de Castelldefels començarà en un punt intermedi de l’avinguda Manuel Girona i finalitzarà sobre les 15 hores (unes dues hores abans de l’arribada dels ciclistes professionals) a la meta de la porta del Castell. Els nens o nenes guanyadors pujaran al podi dels professionals.

Parque Vuelta al parc de la Muntanyeta

L’etapa de la Vuelta ve acompanyada a més pel Parque Vuelta, que s’instal·larà de 18 a 21 h al parc de la Muntanyeta. Un parc temàtic amb espectacles, atraccions, inflables, activitats lúdiques i infantils, stands dels diferents sponsors, exhibicions …

Esport amanit amb música i gastronomia

Durant tota la jornadade divendres 6 de setembre, Castell-defels viurà no només el desenvolupament esportiu estricte de l’etapa ciclista sinó tota una gran festa de l’esport, complementada amb activitats lúdiques, concerts i propostes gastronòmiques.
De 12 a 15 h i de 19 a 0 h, es podrà degustar la “Ruta de la e-Tapa” a la plaça de l’Església. Una variada oferta gastronòmica distribuïda en estands on diferents establiments de la ciutat oferiran la seva qualitat culinària en forma de tapa: tapa + beguda per 2.50 euros. Tot això amenitzat, de 12 a 15 hi de 19 a 0 h, per actuacions musicals de grups locals, també a la plaça de l’Església.