Blau, blau, blau…

Així comença una cançó infantil que no pretenc reproduir. El color blau (i verd) ha estat un maldecap aquest estiu per a veïns i comerciants de Castelldefels i per a les persones que han vingut a gaudir de la zona de la platja (bany, restauració i oci). Un maldecap, amb implicacions econòmiques pel caos viscut per la implantació de les zones blava i verda a la platja.

El govern municipal, PP i CiU, ha posat en marxa les zones blava i verda. Les queixes a aquesta mala decisió es van produir abans de la seva implantació i ha estat creixent des de la posada en marxa. Moltes queixes expressades per moltes persones i queixes arribades a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC), a la premsa i xarxes socials. Aquesta ha estat una situació viscuda com a conseqüència d’una mesura del govern municipal de dretes, sense un estudi seriós, mal feta i d’esquena als veïns i comerços.

Les conseqüències negatives per com s’ha fet la implantació de les zones blava i verda, ja ho van avançar la Plataforma d’Afectats i XECC. Ho vam poder veure per TV3 quan els comerciants van dir que havien baixat molt els clients i els ingressos. Van poder-ho llegir a El Periódico i La Vanguardia, a la premsa digital, a les xarxes socials…

Les targetes per als veïns van arribar tard, els tiquets no portaven segell de l’empresa, no es pot pagar amb targetes de crèdit, nous aparcaments en voreres, improvisats senyals de prohibit aparcar i pilons de fusta a la C-245… Companys i companyes de la meva feina –que viuen a Viladecans- i que venien a la platja de Castelldefels feia molts anys, han decidit canviar i anar ara a Gavà per aquest nou impost encobert, només cal anar per la zona de la Pineda i Gavà Mar per comprovar que és l’opció de molta gent de la comarca: no venir a Castelldefels.

Com va dir Lourdes Carreras, portaveu del grup municipal d’ICV-EUiA, la situació creada “mostra la improvisació i la insensibilitat de l’alcalde Manuel Reyes. L’equip de govern del PP i CiU no pensa en les persones, sinó en interessos privats i noves taxes en temps de crisi”.

La improvisació i el caos han existit, i  les queixes s’han expressat. Serà molt important que l’alcalde Manu Reyes (PP, dels blaus) i l’equip de govern municipal, presentin properament un informe de les conseqüències per a la ciutat d’aquest tipus de regulació: nombre de visitants respecte anys anteriors, ingressos dels comerciants i la restauració, repercussions econòmiques, infraccions… És a dir, conseqüències i perjudicis que hagin generat aquesta decisió de PP, CiU i AVVIC.