Quins compromisos més incompliran PP+CiU+AVVIC?

Comença el curs escolar que ens marca sensiblement el ritme en l’activitat familiar, social… i política. Reprenem els plens municipals, els darrers dijous de cada mes, a les 20 h, on de nou tindrem l’oportunitat els grups municipals i la ciutadania de preguntar al govern municipal per la gestió feta i la incomplerta. Al mes de juliol quedaven pendents temes molts importants que ara haurien de passar la “recuperació” després del suspens, però que, molt ens temem!, seguiran essent part dels compromisos que l’Alcalde i els seu equip no compleixen. Es van comprometre a convocar la Taula per l’Habitatge i encara no ha estat mai convocada, quan és un tema que és delicat i que s’agreuja.

Es van comprometre a respectar la decisió del Consell Escolar Municipal (CEM) per la posada en marxa d’una comissió que fes l’estudi-projecte per presentar al Departament d’Ensenyament de la Generalitat per defensar la proposta que l’Escola Guinovart no desaparegui sinó que es transformi en escola-institut. Es va fer una única reunió, de la Comissió del CEM, en la qual la màxima preocupació era que la feina fos “tècnica” i no “política”…, i des de llavors res. Tots els membres seguim esperant contribuir a una proposta de CIUTAT, des de l’experiència i el coneixement del tema. Són compromisos que permeten ampliar la participació de la ciutadania i que no suposen despeses…, quina por tenen PP+CiU+AVVIC a posar-los en marxa? Al juliol també els vam demanar que al Ple de setembre presentin un informe exhaustiu del que ha suposat la implantació de les zones blava i verda de la platja. Que es donin explicacions i que siguin capaços de rectificar greus errors. Esperem que presentin l’informe sense demagògia, assumint les equivocacions.

Compromisos acomplerts i respostes a la ciutadania pocs, enlluernaments propis de governants d’altres èpoques no se’ns acaben: més enllà que us agradin la Vuelta o l’escultura al passeig Marítim penseu quants diners no pressupostats ens han costat i quants projectes educatius, socials, culturals per a tothom deixem de fer.

Quines sorpreses a pagar entre tots i totes ens depararà aquest curs? Esperem com sempre, des del grup municipal d’ICV-EUiA, les vostres propostes, preguntes, suport…, i assistència als plens municipals. Bon inici de curs!