Un èxit de participació

Tantes hores, tants dies, tantes setmanes que costa organitzar i preparar una Festa Major d’Estiu i tant de pressa que se’ns en va. Des de l’espectacle inaugural de la “Llegenda del Garigot”, al Parc de la Muntanyeta, fins l’actuació final de “Los Pachucos”, a la plaça de l’Església, han estat prop de cinquanta actes de tota mena i per a tots els públics. I ara, un cop que tot s’ha acabat, ens queda la sensació que ha passat massa ràpid. Volíem més, però no ens queda un altre que esperar que, d’aquí a tres mesos, comencem a gaudir de la Festa Major d’Hivern.

El programa d’enguany ens ha ofert espectacles i activitats per a la gent gran, per a la gent de mitjana edat, per a la gent jove i per als més menuts. Alguns estaran molt satisfets d’allò que se’ls ha ofert. Altres hauran trobat a faltar l’actuació d’un grup determinat. I altres, esperem que els menys, estaran pensant que la regidoria de Festes i, per tant, l’equip de Govern de l’Ajuntament, no li ha acabat de trobar el punt a una Festa Major que, sens dubte, ha estat marcada per l’austeritat.

Sabem que és molt i molt difícil encertar en els gustos de tothom. Però si ens hem de guiar per la participació dels ciutadans en els actes que hem estat capaços d’organitzar amb menys recursos que mai, l’èxit es fa evident. Aquí, a tall d’exemple, teniu unes poques xifres: la plaça de l’Església va estar plena a vessar durant el pregó d’en Xavier Pasqual, l’entrenador de l’equip d’handbol del FC Barcelona, i els actes posteriors. L’actuació d’en Joan Pera va aplegar prop de 2.000 persones. El nostre concursant de “El número uno”, Sebastián Ramírez, va omplir la pista poliesportiva de Can Roca, amb més de 1.000 persones.

I podem seguir. La cantada d’havaneres i la cremada de rom varen reunir un altre miler de participants. Pel recital de boleros que van fer el Moncho i la Tamara es van vendre més de 700 entrades i l’actuació dels monologuistes, va aplegar més de 400 persones. I què podem dir de les actuacions de les tres orquestres sobre l’escenari muntat a la plaça de l’Església? La plaça va quedar petita i es varen omplir les terrasses de tots els bars dels carrers adjacents. En definitiva, que la resposta ciutadana ha estat immillorable. Gràcies, Castelldefels!

David Grau

Grup Municipal CiU