Guinovart, escola i institut

Castelldefels ha patit i pateix les conseqüències de la crisi com qualsevol altre municipi de casa nostra. Negar-ho seria una estupidesa. Però una cosa és acceptar que les retallades ens han afectat a tots i un altre és creure que el seguit de mesures imposades pel “Gobierno de España” i recolzades –a la força, gairebé sempre– per la Generalitat de Catalunya ens han afectat a tots per igual.
I no em refereixo al fet que la gent amb més recursos econòmics hagi patit o estigui patint menys que la resta dels ciutadans. Això és d’una evidència palmària i, per tant, no cal ni dir-ho. Em refereixo al fet que no tothom ha tingut la mateixa capacitat per gestionar els seus actius. Hi ha hagut gent que, amb una mica d’imaginació, ha pogut fer més que altres amb els mateixos recursos.
M’explicaré. Les tisorades que el “Gobierno de España” ha aplicat en els seus pressupostos han tingut un reflex consegüent en molts àmbits de la societat. Òbviament, els pressupostos de les comunitats autònomes s’han vist afectats. Però també s’ha registrat una disminució de la població, en part per un descens de la natalitat i en part pel retorn a casa seva de molts immigrants.
En aquest marc, la Generalitat de Catalunya va entendre que, entre les retallades pressupostàries i la minva de la població infantil, no era necessària –i aquí em centro directament en el cas de Castelldefels– la construcció del quart institut. La consellera Irene Rigau entenia que la disminució de matrícules en els primers trams de l’educació infantil permetia que una escola, en aquest cas la Guinovart, cobrís les necessitats pròpies de l’educació secundària.
La postura de la Generalitat de Catalunya semblava irreversible, però avui podem anunciar que des del Grup Municipal de Convergència i Unió hem esta capaços d’obrir una important via de diàleg amb la Delegació Territorial del departament d’Ensenyament. El treball, la imaginació i, sobretot, la perseverança ens han permès assolir un compromís en el sentit que el nostre projecte serà estudiat conjuntament pel tècnics de la conselleria i els nostres, de tal manera que esperem que no s’hagi de tancar cap escola de la nostra ciutat durant els pròxims anys.

SANTI BARONA

Grup Municipal

CiU