Prioritats o favoritismes partidistes

Ens asseguren que a Castelldefels al 2014 començaran les obres del tercer tram del Passeig Marítim, amb la inversió de l’Estat espanyol de 2.600.000 € i 1.000.000 € que haurà d’invertir l’Ajuntament de Castelldefels. Escrivíem fa uns dies que aquesta era una inversió que ara no tocava, que teníem altres prioritats al nostre municipi, com ara atendre la població infantil, tant en la vessant alimentària com en la de material escolar i llibres, crear llocs de treball, com per exemple va fer l’Ajuntament del Prat invertint un milió d’euros en la creació de plans d’ocupació o, fins i tot, prioritats d’infraestructures com l’ambulatori o a les escoles. Avui, analitzant els pressupostos generals de l’Estat, ens indignem encara molt més perquè no tan sols no és una prioritat al nostre municipi, sinó que creiem que no hauria de passar per davant de necessitats imprescindibles d’infraestructures al nostre territori. Per exemple, la línia de rodalies Castelldefels-Cornellà, la connexió entre la C-32 i la B-23 Sant Boi-Cornellà, la línia de rodalies a l’aeroport, l’acabament de la variant de Vallirana, que provoca greus situacions d’inseguretat en fer que la N-340 creui pel mig del municipi o el túnel de la B-40-Abrera. Ens preguntem quines són les prioritats reals, les que afavoreixen els municipis que governa el mateix partit polític, en aquest cas el PP, o les que responen a les necessitats de la ciutadania? Amb accions com aquestes, continuen allunyant la ciutadania de la política, per no respondre les necessitats reals i continuen afavorint uns pocs en detriment de molts. I no oblidem que aquests comptes que ara presenten són molt “poc creïbles”, no oblidem que l’any passat ja no els van complir i, per tant, podria quedar en un somni de l’equip de govern de PP+CiU+AVVIC inaugurar aquest últim tram del Passeig Marítim o, com a mínim, rebre els diners per part de l’Estat. Amb el que sí compliran és amb les retallades en infraestructures, en investigació, retallades brutals en polítiques actives d’ocupació, amb el sou dels empleats públics, i la retallada en pensions. Avui destinen els pressupostos a pagar deute, que ens arrossegarà durant molt de temps, i prioritzen el pagament als bancs condemnant a la gent treballadora. El més greu és el risc de la desigualtat que ocasionaran i la manca d’inversions en accions que fomentin la reactivació econòmica i la formació, condemnant