Qui mana, no governa: màrqueting Popular

A les persones i grups polítics que ens mou el servei a la ciutadania, ens resulta difícil trobar la manera de fer un front efectiu a la venda de grans titulars maquillats, però no desistim en l’intent!
El govern municipal ( PP-CiU-AVVIC) repeteix afirmacions plenes d’eufemismes que falsegen la realitat. La nostra responsabilitat, des de l’oposició, és que la ciutadania no acabi pensant que el que està passant és el que s’escriu lleugerament. Ho deia molt bé Goebbels, l’ideòleg i ministre de propaganda de Hitler: “Una mentida repetida 1000 vegades es converteix en veritat”. Des de ICV-EUiA, com hem hagut de fer, malauradament molt sovint, en els darrers dos anys, volem evitar-ho i posar atenció sobre els titulars de la revista El Castell i les falsedats eufemístiques que venen PP+CiU+AVVIC:
“Tercera rebaixa fiscal”: De rebaixa res…, congelació i absolutament parcial.
“S’actualitzen els preus públics i taxes un 5%…”: S’apugen i haurem de pagar més per l’accés a qualsevol servei o espai públic.
Parlen del Pla d’Ajust, que determina la gestió municipal, com si fos l’única via possible, quan hi ha molts altres municipis que no l’han aplicat. Ens venen la moto de l’austeritat en el personal i el que fan després és mostrar l’aparador del Capítol 1 (plantilla) sense moviments i passar les despeses a Capítol 2 (empreses privades), externalitzant els serveis públics. Falses aparences i grans titulars per comentar quatre petites rebaixes fiscals. Això sí, no ens diuen en quantitat d’euros què suposen de veritat per a la ciutadania la reducció de l’Impost de Vehicles de gamma mitjana o de l’ICIO (obres). I, a més, les presenten separades dels pressupostos, senyal inequívoc que no governen, sinó que només manen, al ritme que les lleis i els decrets del Sr. Rajoy van apareixent. Titulars sense transparència, eufemismes i demagògia és el resum d’aquests dos anys de pacte de govern a Castelldefels. Pacte que no expliquen encara que els ho demanem reiteradament.
Ironies de la irresponsabilitat: si un dia CiU o AVVIC trenquen el pacte…, no sabrem QUÈ estan trencant més enllà que els dos partits minoritaris diuen AMÉN a tot el que proposa el PP.