Castelldefels al Projecte Comenius

Quatre nens catalans de l’Escola Torre Barona van ser els afortunats en aquest viatge de gaudir de la experiència. Livorno (Liorna), preciosa ciutat del nord-oest d’Itàlia on si hi ha alguna cosa a destacar, entre les moltes que té, és la “Fortezza Vecchia” i la família Médici. Nens de set nacionalitats diferents varen arribar a l’aeroport de Pisa on els van rebre les famílies (host families) amb una grata benvinguda.
Cinc dies d’intenses aventures culturals: es va visitar la ciutat de Livorno, Pisa i Florència sempre amb la col·laboració dels mestres de l’escola, grans coneixedors de la història i la cultura del seu país, i la “nostra estimada” pluja que no ens va deixar al llarg de tota la setmana. No obstant això, es va gaudir igualment de llocs tan històrics com la torre inclinada de Pisa o el Duomo a Florència. A més a més, l’escola va obrir les portes per rebre’ns amb un “belino” viatge de personatges històrics, interpretats pels alumnes, com ara Galileo Galilei, Dante, Leonardo da Vinci i Cristòfor Colom, entre d’altres. L’experiència escolar va ser molt gratificant amb tota la comunitat educativa, gaudint d’activitats com ara el laboratori de cuina, on es van elaborar aliments tradicionals del país però també de la ciutat (pizzes, chenchis, un dolç tradicional, i pa fregit). Una setmana plena d’emocions i noves experiències que es va acomiadar amb un extraordinari concert al Museu d’Història Natural de Livorno i que va posar la pell de gallina a més d’un. Els sentiments dels nens, els protagonistes d’aquesta història, ens van deixar una frase que conclou i reconeix el bon treball fet durant aquests dos anys: “ –Podré conèixer el senyor Comenius per agrair-li aquesta experiència?” Gràcies “senyor Comenius” per aquesta meravellosa vivència.
Yolanda P. Gracía