Es celebra una nova reunió de la Taula Local pel Dret a l’Habitatge

La Taula Local pel dret a l’Habitatge, ha celebrat el  passat dimarts 4 de febrer la segona reunió presidida pel regidor de Serveis Socials, Javier Hiniesto (PP), i amb l’assistència de la regidora Maria Miranda (PSC); la portaveu d’ICV-EUIA i regidora a l’ajuntament, Lourdes Carreras; tècnics municipals de Serveis Socials i Habitatge; representants de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) i la Federació d’Associacions de Veïns (FAVC).

Aquest òrgan té com a objectiu crear un circuit per a treballar solucions d’accés als lloguers socials, mantenir un habitatge digne i oferir l’atenció social i psicològica necessària per a superar les delicades situacions, així com ser mediadors amb les entitats bancàries si fos necessari o altres relacionades que vagin apareixent.

En aquesta segona reunió, s’ha debatut sobre la problemàtica actual dels usuaris dels Serveis Socials municipals pel que fa a l’habitatge; s’ha presentat un informe sobre les actuacions en aquest últim trimestre de la l’Oficina Local d’Habitatge i els seus serveis vinculats a l’habitatge; s’ha fet una valoració del tres primers mesos delServei d’Intermediació en el pagament de Deutes d’Habitatge (SIDH) que es va posar en funcionament al mes d’octubre a Castelldefels i que ofereix assessorament jurídic gratuït a persones que tinguin problemes o deutes hipotecaris i que ha estat impulsat per la Diputació de Barcelona.

Durant la reunió també s’ha informat sobre la moció que va presentar la PAH en el passat ple municipal del 30 de gener i que el consistori va aprovar per unanimitat. La moció va ser presentada pel PSC i ICV-EUiA en la qual es demana sancionar els bancs amb pisos buits. L’Ajuntament de Castelldefels sancionarà les entitats financeres i grans empreses que mantinguin pisos de la seva propietat en situació permanent de desocupació.

L’Ajuntament iniciarà en els propers mesos un programa d’inspecció per detectar els immobles propietat de bancs que es troben desocupats i requerirà que es posin al mercat. En cas contrari, s’imposarà fins a tres multes coercitives que poden arribar als 100.000 euros si no es produeix l’ocupació de l’immoble.