Castelldefels defensa els drets de les dones

Al darrer Ple de l’Ajuntament de Castelldefels es va aprovar una moció que demanava “la retirada immediata” de la reforma de la llei de l’avortament del PP. És a dir, la majoria dels representants municipals de la ciutadania de Castelldefels han dit no a la contrareforma de Ruiz Gallardón, i han mostrat que l’alcalde Manuel Reyes s’ha quedat en minoria al Ple i que la posició del seu partit vers els drets de les dones no representa la majoria de les persones de la nostra ciutat. Aquesta moció va ser aprovada dies abans de la commemoració del 8 de Març, Dia Internacional de la Dona Treballadora. Una jornada que s’ha viscut –en totes les mobilitzacions– com una clara denúncia i rebuig a la fortíssima ofensiva patriarcal que suposa la contrareforma de la llei de l’avortament del ministre de justícia Alberto Ruiz Gallardón, amb l’aplaudiment de la jerarquia catòlica. Un ministre que, com deia algú, era el “moderat” de la dreta carca.
Aquesta nova regressió del PP, pel que fa als drets de les dones al seu propi cos i a l’elecció de la maternitat, l’hem de situar en un context de retrocés legislatiu impulsat pel PP, en drets i llibertats, i que és viu a l’Estat espanyol amb el govern Rajoy. Una retallada de drets i llibertats, a persones i pobles. Un retrocés democràtic que executa, un dia sí i un altre també, la majoria absoluta de Mariano Rajoy. Aquest projecte, en cas que no es modifiqui, és un atac de naturalesa clarament patriarcal i fonamentalista contra les dones i la seva lliure determinació sobre la sexualitat, la maternitat i la vida. Una reforma que pretén victimitzar i, en definitiva, desautoritzar les dones com a subjectes decisoris, tot otorgant la potestat sobre el seu cos a l’Estat, la jerarquia catòlica, metges, psiquiatres, psicòlegs i altres “experts”, que tornaran a tenir el poder de forçar-les a ser mares, mentre que a les dones solteres, lesbianes o bisexuals se’ls negarà el dret a ser-ho vetant-los l’accés a la reproducció assistida, en un clar exemple de discriminació i d’apologia d’un únic model familiar legítim: l’heterosexual.
La contrareforma de la llei de l’avortament és l’element més significatiu i simbòlic de l’ofensiva contra les dones que ens situa el govern ultraconservador de l’Estat. És per això que el reconegut metge, Santiago Dexeus, deia quan començava la tramitació parlamentària d’aquesta contrareforma del PP que “ens retornava als anys 70, pels efectes negatius que tindrà cap a les dones”. Per això, cal fermesa i un nou compromís en la defensa dels drets de les dones, tal com va aprovar-se al Ple de l’Ajuntament de Castelldefels i es va escoltar per carres i places de Catalunya i Espanya, el 8 de Març d’enguany.