Altres paisatges. Per la Vall d’Arrens Lac de Migouélou (2.278 m

Al país de la Bigorra, 13 km al sud de la famosa ciutat de Lourdes, es troba la vila d’Argelès-Gazost, porta d’entrada a la Vall d’Azun, on conflueixen la vall d’Estaing i la d’Arrens. La població principal d’aquesta vall és Arrens-Marsous, on hi ha l’Oficina de Turisme (n’hi ha una altra a Argelès-Gazost). Com les altres grans valls veïnes, és un paradís per als excursionistes. Hi ha itineraris per a tots el gustos i nivells, des de la simple passejada de 300 m de desnivell d’Arrens-Marsous al Belvédère fins a les grans excursions i ascensions a pics que arriben fins als 3.144 m del pic Balaïtous.   

Època recomanada: Juliol-Agost.

Viatge: C-32 fins a l’enllaç de Sant Boi; A-2 fins a la sortida 458 cap a l’A-22 en direcció Lleida Nord/ Almacelles/Huesca.
A la rotonda, anem per la quarta sortida en direcció N-240 per entrar a l’A-22 en direcció Almacelles/Huesca. Sortida 51 cap a N-240 en direcció Barbastro /Graus. N-123/ A-138 per Aínsa i Bielsa fins al túnel fronterer. D173 i D118 per Aragnouet; D929 per Fabian i Saint-Lary-Soulan fins a Arreau; D918 pel Col d’Aspin fins a Sainte-Marie de Campan; D935 per Campan i Bagnères-de-Bigorre i Trébons fins a prop de Montgaillard, on girem a l’esquerra a la D937 que seguirem fins a l’entrada a Lourdes on enllacem amb la D821 que ens porta a Argelès-Gazost.

Allotjament: Oficina de Turisme d’Argelès-Gazost: http://www.argeles-gazost.com/se-loger/
Oficina de Turisme de la Val D’Azun a Arrens-Marsous: http://www.tourisme-midi-pyrenees.com/office-de-tourisme-du-val-d-azun/arrens-marsous/tabid/2271/offreid/c1cac36a-75e1-4e41-848d-86d638a08641/detail.aspx
Aproximació amb cotxe: Des d’Argelès, per la D918 fins a Arrens-Marsous. Seguim per la D105 per la Vall d’Arrens, passem el pantà del Tech i seguim fins al primer aparcament que es troba un quilòmetre abans d’un altre que hi ha al final de la carretera.

A peu: Del mateix aparcament (1.398 m) surt un bon sender senyalitzat que puja en múltiples ziga-zagues cap a l’Oest. Per la vora del bosc guanyem ràpidament alçada.
Després d’una hora de marxa, deixem a l’esquerra una variant del camí que va pel mig del bosc. Seguint les ziga-zagues, passem per sobre del bosc i continuem el bon camí remuntant per una gran gropa i per pedregams suaus. Podem veure el pic Balaïtous treure el cap a la nostra esquerra i ens anem apropant a la presa d’arcs del llac de Migouélou. Deixem a la nostra dreta un trencall i seguim pel camí al peu de la presa cap sud fins al refugi (obert i guardat del 15 de juny al 15 de setembre), situat a la vora del llac a 2.285 m d’altitud.
http://refugedemigouelou.free.fr Total pujada: 887 m, 3 h. Val la pena seguir una mica pel camí, que continua vorejant el llac cap a l’extrem sud-oest per pujar al col d’Artouste. Tornada pel mateix itinerari de pujada en unes 2 hores.

Cartografia: Mapa 1647 OT “TOP 25, Vignemale” de l’Institut Géographique National, escala 1/25.000.

Meteorologia: http://france.meteofrance.com/

Advertència: Aquesta excursió pot comportar riscos i dificultats que cada persona ha de valorar segons la seva experiència i capacitat.
Els horaris (que no inclouen les aturades) són estimacions. Cal anar adequadament equipats.
Les excursions s’han de començar com més d’hora millor i no s’han d’emprendre si les condicions meteorològiques (i de risc d’allaus, en el seu cas) previstes no són bones.