Lourdes Reig, reelegida directora de l’Escola Superior d’Agricultura de Barcelona

Va ser l’única candidata a les eleccions del centre docent, ubicat al Campus del Baix Llobregat (Castelldefels)

El 9 d’abril s’ha proclamat definitivament Lourdes Reig com directora electe de l’Escola d’Agricultura de Barcelona de la UPC, centre docent que dirigeix des de maig de 2011. Lourdes Reig va ser l’única candidata al càrrec en la jornada electoral del 3 d’abril, durant la qual també es van elegir els nous representants del PDI, el PAS i l’estudiantat a la Junta de l’ESAB.

Lourdes Reig renovarà durant quatre anys més el seu mandat al capdavant de l’Escola Superior d’Agricultura de Barcelona (ESAB) de la Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech (UPC), en obtenir 112 dels 125 vots emesos, que signifiquen el 90, 3% dels vots ponderats. Els 12 vots restants van ser en blanc i la participació de la comunitat universitària va ser del 14,8 %. Repartits per seccions electorals, Lourdes Reig ha obtingut els següents resultats:

Pel que fa al PDI-A (professorat doctor amb vinculació permanent a la Universitat), Lourdes Reig ha obtingut 33 dels 39 vots emesos d’un cens de 46 membres, que signifiquen per tant el 86,8 % dels vots ponderats i el 84,8 % de participació.

Del sector PDI-B (personal docent i investigador no inclòs en el sector anterior), en va obtenir 7 dels 8 vots emesos d’un cens de 17 persones, equivalent al 87,5 % dels vots ponderats i una participació del 47,1 %.

Quant al sector PAS (personal d’administració i serveis), va obtenir 16 dels vots emesos en un cens de 65 persones (100 % dels vots ponderats i una participació del 24,6%), mentre que de l’estudiantat de grau i màster universitari va obtenir 56 dels 62 vots emesos d’un cens de 718 (el 90,3 % dels vots ponderats i una participació del 8,6 %).

Durant la jornada electoral, s’han dut a terme també les eleccions als representants dels membres electes de la Junta de l’Escola.

Anteriorment al seu mandat com a directora de l’ESAB, càrrec que exerceix des del 10 de maig de 2011, Lourdes Reig ha estat docent de l’Escola des de del 1990, com a professora titular del Departament d’Enginyeria Agroalimentària i Biotecnologia de la UPC dins l’àrea de coneixement de Fisiologia. Especialitzada en aqüicultura, ha impartit classes d’aquesta disciplina tant en les enginyeries tècniques i graus como en el Màster universitari en Aqüicultura (interuniversitari), del qual n’és la coordinadora per la UPC. A més, pertany al grup de recerca AQUAL, que té per objectiu dissenyar instal·lacions aqüícoles per garantir el benestar animal i la sostenibilitat ambiental.

És llicenciada en Ciències (Biologia) per la Universitat Autònoma de Barcelona (1981) i doctora en Ciències del Mar per la UPC el 2001. Abans de la UPC, va treballar a una piscifactoria del Pirineu de Lleida, feina que va combinar amb estades de formació als Estats Units i a Alemanya.