La natura i el temps, de Manuela Martorell

Per Sant Jordi, va sortir publicat La natura i el temps, l’obra pòstuma de la poeta barcelonina, Manuela Martorell (1927-2012), que va ser durant uns anys col.laboradora en la pàgina de Cultura de La Voz de Castelldefels i membre activa del grup de poesia local Alga.

El seu fill, l’arquitecte reconegut, Josep Maria Montaner i Martorell, ha tingut especial cura en la publicació dels poemes de la seva mare, i el resultat és un llibre molt maco i de qualitat (només se n’han fet 75, tots numerats), que aplega els millors versos de la Sra. Martorell, des del 1945 fins al 2008. Tota una vida en un exquisit llibre, curull de sentiment i reflexió, en què el paisatge de Castelldefels especialment (talment com una pintura) cobra un destacat protagonisme. Com molt bé llegim al pròleg, Manuela Martorell té una visió de la natura i la jardineria que ens recorda els poemes d’Emily Dickinson i de Gertrude Jekyll.

Com a directora de La Voz vull agrair la confiança que sempre ens va demostrar la Manuela Martorell. Els seus poemes i dibuixos van enriquir força la nostra publicació. I vull donar les gràcies també al seu fill, Josep Maria Montaner i Martorell, per la seva amabilitat amb nosaltres.

Lidia Tagliafico