El PP canvia la bandera blava per la zona blava

La pèrdua de la bandera blava torna a mostra la incapacitat i manca de diàleg de l’equip municipal. L’alcalde del PP ha rebut una vegada més dels veïns de Castelldefels –aquest cop de l’AAVV El Baixador–, un no a la mala gestió feta, que ha suposat la pèrdua de la bandera blava a la ciutat, i una crítica a les males formes de tractar als veïns i veïnes. Al Ple municipal els veïns van dir: “L’Associació de Veïns el Baixador lamentem que la platja de Castelldefels hagi perdut el guardó de la Bandera Blava, que certifica la qualitat ambiental de les platges”, també “Volem deixar ben clar que per a la nostra Associació la promoció de les activitats i del turisme és fonamental. Som favorables als “xiringuitos”, a l’impuls turístic que donen a la platja i als llocs de treball que generen. Però, tot això ha de ser compatible amb la defensa dels drets fonamentals dels veïns i treballarem perquè ho sigui, perquè a dia d’avui no ho és en absolut”, i van deixar ben clar que “Lamentem que Castelldefels hagi perdut el guardó de la Bandera Blava. I lamentem la negativa de l’alcalde a reconèixer que amb les seves decisions està perjudicant la platja.
El problema no són els “xiringuitos”. El problema és la falta de diàleg, la falta de voluntat de l’alcalde Manuel Reyes i del seu equip de govern per trobar solucions de convivència. Per la nostra banda, estem convençuts que és possible”. És a dir, van deixar clar que l’alcalde i el seu equip han tornat a ficar-se de peus a la galleda, que menystenen les opinions raonables de la gent, que no saben fer política trobant solucions compartides a les entitats de la ciutat i que la incapacitat del PP és negativa per a la ciutat. La ineficiència de Manuel Reyes es coneix, també, fora de la ciutat per la premsa: zona blava, canvis de cartipàs, transfuguisme i, ara, la pèrdua de la bandera blava. Com a veí de Castelldefels, vaig sentir vergonya (i emprenyament)en llegir a El Periódico (7 de juny) el reportatge “Guerra de banderes a la platja”, on es diu que “Castelldefels supleix amb una ensenya pàtria la pèrdua del prestigiós guardó blau”. El més greu no és el ridícul del PP i l’equip municipal amb la pèrdua de la bandera blava i l’ acte casolà d’hissar una altra bandera, per intentar tapar-se les vergonyes: el drama és que, novament, creen problemes en lloc de resoldre’ls i posa en alerta i/o allunyen moltes persones que volen gaudir de la nostra platja (ja va passar amb el tipus d’implantació de la zones blava i verda). Tal com explicava al Ple Lourdes Carreras, portaveu d’ICV-EUiA, “el problema no són les guinguetes, que poden i han de ser un motor de l’economia i la convivència diversa a les nostres platges.
El problema és la mala gestió i les males decisions, les prioritats i la falta de diàleg que els caracteritza i que al final ens deriva cap a situacions negatives per Castell- defels. Ja que a l’hora de promoure la nostra ciutat com a destí de vacances familiars, aquest guardó és un valor menys a oferir”. Amb un amic de Gavà (que si té bandera blava) coincidíem en la trista broma que el PP de Castelldefels “ha canviat la bandera blava per la zona blava”. Així són, d’un blau… peculiar.