La UPC i l’Ajuntament de Castelldefels presenten el programa de la Universitat d’Estiu de Ciència i Tecnologia de Castelldefels, ‘CastTECHdefels’

El proper divendres, 13 de juny, a les 12 hores, tindrà lloc a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Castelldefels (Plaça de l’Església,1) la presentació de la primera edició de la Universitat d’Estiu de Ciència i Tecnologia, ‘CastTECHdefels’,  un conjunt d’activitats adreçades tant al professorat i estudiantat de secundària com al públic en general, que es realitzaran del  25 de juny a l’11 de juliol, al Campus del Baix Llobregat de la Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech (UPC).
La Universitat d’Estiu i Tecnologia de Castelldefels, denominada també ‘CastTECHdefels, és una iniciativa conjunta de l’Escola d’Enginyeria de Telecomunicació i Aeroespacial de Castelldefels (EETAC) i l’Escola Superior d’Agricultura de Barcelona (ESAB) —els dos centres docents del Campus del Baix Llobregat de la UPC—, l’Ajuntament de Castelldefels i l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO), vinculat a la UPC i situat al mateix Campus. El projecte compta també amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Les activitats es presentaran, en roda de premsa, el proper dijous, 13 de juny a les 12 hores, en un acte que comptarà amb la intervenció de Manuel Reyes, alcalde de Castelldefels; David Grau, regidor d’Universitats i Cultura de l’Ajuntament de Castelldefels, i  José Manuel Yúfera, delegat del rector de la UPC  al Campus del Baix Llobregat. Hi assistiran també Luis Alonso, director de l’EETAC, i Lourdes Reig, directora de l’ESAB.

‘CastTECHdefels’ aglutina, sota el paraigua de la divulgació científica, cursos, tallers i conferències vinculades als estudis i a la recerca d’aquest campus en els àmbits de les enginyeries aeronàutica i de telecomunicació, la fotònica, l’enginyeria dels sistemes biològics, l’enginyeria agroalimentària i la del medi ambient.

Així, entre les propostes programades es troben activitats que van des de com aplicar la física i les matemàtiques per entendre el funcionament dels éssers vius,  fins  a l’experimentació en smart cities  (ciutats intel·ligents) o la Internet de les coses (xarxa d’objectes d’ús quotidià interconnectats).