L’Hospital de Viladecans rebrà la primera inversió en sanitat de la Generalitat aquest any

El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha presentat aquest matí als alcaldes de Castelldefels, Viladecans, Gavà, Begues i Sant Climent la proposta del Pla director per a aquest equipament. Mitjançant aquest pla, el Departament es compromet a assegurar la supervivència de l’hospital de Viladecans com a hospital bàsic de referència per als més de 180.000 veïns d’aquestes cinc poblacions, mantenir la cartera de serveis actual i executar la remodelació dels espais per poder donar cabuda a nous serveis, a més d’oferir major confortabilitat als pacients. 

El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha destacat que el Pla Director ha de permetre atendre en aquest centre sanitari els ciutadans dels municipis de referència i millorar la resolució de la cartera de serveis. A més, i, en el marc del Pla de salut de Catalunya, el Pla director recull els efectes dels canvis en el model assistencial com ara les alternatives a l’hospitalització convencional, l’hospitalització domiciliària i l’hospital de dia, el Pla de prevenció i atenció a la cronicitat, la utilització de les TIC, la cirurgia major sense ingrés, la interacció amb l’atenció primària o el Pla d’interacció entre els serveis sanitaris i socials.

L’Hospital de Viladecans és desde l’any 1987 un hospital comarcal d’aguts gestionat per l’Institut Català de la Salut. Aquest centre forma part de la Xarxa Hospitalària d’Utilització Pública (XHUP) i té, segons el departament de Salut, “una clara voluntat comunitària i de proximitat amb els equips d’atenció primària de referència”.

L’any 2013, l’Hospital de Viladecans va portar a terme 5.061 altes quirúrgiques, 158.914 consultes externes i 9.166 sessions d’hospital de dia. També va atendre 40.312 pacients al servei d’urgències, segons el fonts del Departament de Salut de la Generalitat.