El Gremi d’Hostaleria de Castelldefels i AMED

El Gremi d’Hostaleria de Castelldefels i Baix Llobregat manté el seu compromís amb les persones, la salut i la vida sana. Fruit d’això, ha iniciat una campanya per tal d’acreditar establiments promotors de l’Alimentació Mediterrània (AMED).

AMED és un projecte liderat per l’Agència de Salut Pública de Catalunya que compta amb la col·laboració dels ajuntaments, consells comarcals i gremis de restauració i que identifica i acredita els establiments que ofereixen opcions d’alimentació mediterrània i d’oci actiu per als seus usuaris. Reconeix, doncs, establiments que  presenten una oferta gastronòmica on es garanteix la utilització d’oli d’oliva, abundància de verdures, hortalisses i llegums, fruita fresca, peixos i carns magres i la inclusió de productes integrals.

Els restaurants que vulguin participar i s’acreditin estaran senyalitzats amb un adhesiu a l’exterior que els identificarà com a establiments AMED (Passos per acreditar-se).

Per aconseguir l’acreditació, els establiments han de complir una sèrie de requisits, que són, principalment els següents:

  • Garantir que un 25% de l’oferta de primers plats siguin a base de verdures, hortalisses o llegums.
  • Oferir algun producte integral a la carta.
  • Incloure a l’oferta de segons plats un 50% de peix o carn magra.
  • Disposar, entre les postres làctics, de l’opció de baix contingut en greix.
  • Utilitzar oli d’oliva per amanir i preparar els plats (per amanir preferiblement oli d’oliva verge o verge extra).
  • Limitar el consum de vi  per copes o unitats individuals.
  • Fruita fresca com a postres en l’oferta.

A més, també es demana als establiments acreditats que ofereixin als seus clients opcions d’oci actiu a les zones pròximes al local (rutes de passeigs, etc.), ja que el projecte AMED també està associat a un concepte de vida saludable.

Per més informació sobre l’acreditació AMED podeu consultar el web: www.amed.cat i/o escriure a amed@amed.cat