Neteja de la ciutat, sí, però no de treballadors

Els ciutadans de Castelldefels –que són aquells per als quals hem de treballar els polítics que vàrem ser escollits per formar part del consistori–, han rebut un seguit d’informacions confuses sobre el concurs públic de recollida d’escombraries i neteja de la ciutat. Al Ple Extraordinari del mes de juny, l’alcalde va mostrar la seva estranyesa pel fet que la oposició no donés per bo el resultat del concurs i va ser especialment dur amb el Grup Municipal de Convergència i Unió perquè, segons ell, havia donat suport al concurs i no entenia que hagués votat en contra de l’adjudicació.

Només un dies després, en el Ple Ordinari, l’equip de govern va incloure a l’Ordre del Dia un punt per tornar a sotmetre el resultat del concurs a una nova votació, però va retirar el punt quan semblava evident que res no havia canviat i que tornaria a perdre la segona votació. En aquest sentit, cal recordar que l’alcalde i els seus regidors es troben en minoria, donat que en sumen 12, per 13 de l’oposició. Aquell darrer dijous del mes, els treballadors de SERSA que van assistir-hi, al Ple, abandonaven la Sala amb evidents mostres de malestar i desencís, perquè es temien que en qualsevol moment es quedarien en situació de desemparament.

Mentrestant, l’empresa que va ser presentada per l’equip de govern com la guanyadora del concurs, CESPA, va fer arribar una carta a l’alcalde on es comprometia, tal com assenyalaven les bases de l’esmentat concurs, a subrogar-se en la plantilla de l’empresa de neteja sortint. A l’Ajuntament li va mancar temps per fer pública la notícia en tots els mitjans de comunicació que té al seu abast i servei. Però, des de l’òptica de Convergència i Unió, això no canvia gairebé gens les coses, perquè la carta en qüestió no conté el grau de compromís que nosaltres entenem que és necessari.
Dit tot això, que ja permet entendre el posicionament de la nostra federació i també el meu personal, vull exposar dues coses. La primera, que Convergència va participar de forma directa en l’elaboració de les bases del concurs –en aquells moments formàvem part de l’equip de govern– i que, tot i ser millorables en petits detalls, estem orgullosos de la feina feta. I la segona i fonamental, que la nostra negativa a donar per bo el resultat del concurs rau en un fet determinant: S’han de garantir les condicions laborals dels treballadors que, com a ciutadans, són i seran sempre la nostra prioritat. És a dir, que neteja de la ciutat, sí, però neteja de treballadors, no!