Netejar la ciutat, embellir la democràcia

Què passa amb el servei de neteja viària, es pregunta tothom a Castell-defels? És possible que algun partit polític no vulgui la millor qualitat per a un servei del qual depèn en gran part la sanitat pública? El que podem dir des d’ICV-EUiA és el que NO passa. I volem explicar per què no ens convenç que abaixant tant la despesa (13%) el servei pugui mantenir la qualitat i la plantilla. No és cert que no vulguem modernitzar i millorar el servei: seria absurd no voler tenir un bon servei en un tema que té relació amb la salut, la convivència, el medi ambient.
No és cert que posem impediments capritxosos: hem argumentat sempre el nostre vot en contra dels plecs (exigències tècniques i administratives que estableix l’Ajuntament) i de la proposta d’adjudicació de la mesa contractual, que valora les propostes presentades.
Hem traslladat el temor dels treballadors, que veuen els seus llocs de feina en perill davant una proposta econòmica tan ajustada, i tenint en compte la injusta reforma laboral del PP que afavoreix l’acomiadament i la baixada de salaris, com hem vist a la premsa que ha passat a molts altres municipis amb aquesta empresa. No és cert que no vulguem dialogar: hem volgut des del principi entendre i millorar la proposta.
Al contrari, el que passa no se sembla massa al que la màquina propagandística del PP explica a El Castell digital i en paper. Poca democràcia, poca transparència i poca fidelitat a la veritat. Els plecs van ser aprovats perquè l’alcalde tenia majoria. No va considerar necessari consultar massa l’oposició, ni va tenir cap interès, perquè se sentia omnipotent. L’alcalde va perdre la majoria, després de trencar amb CiU. Per recuperar-la de manera falsa, va convocar el ple extraordinari primer un dimecres a les 9.30 h i després un dijous a les 16 h, a veure si així algú de la oposició fallava. Però vam estar tots i va perdre la votació. Llavors ens va amenaçar a fer-nos pagar una hipotètica i falsa indemnització, en un gest de prepotència i de falta de respecte a la nostra condició d’electes. Encara estem esperant que es retracti.
En el ple ordinari de juny es va voler escenificar una pretesa voluntat de diàleg per poder publicar a la revista municipal que el govern convocava una taula per resoldre dubtes. A la comissió, l’alcalde torna a desplegar la bateria d’arguments tècnics, traspassant la responsabilitat als funcionaris de manera demagògica Però nosaltres som un grup polític i demanem postures polítiques: Realment volen dialogar? Nosaltres hem mostrat la voluntat de fer-ho. No hem sentit dir res al Sr. Barona: estranya manera de defensar un regidor el “seu” projecte: Ens diuen que els consta que els treballadors han pogut escoltar les garanties de conservar els llocs de treball més enllà del que diuen els plecs, però sembla que aquestes converses també han estat virtuals…
Al proper ple de juliol el tema tornarà a estar sobre la taula i des d’ICV-EUiA tornarem a argumentar i a votar en consciència, sense fer cas d’amenaces o demagògia que ens vulgui tergiversar.
El que passa de veritat s’acaba sabent per mentides que es diguin: un sistema molt més car a menys cost i de més qualitat? Es tracta de netejar els carrers, però també de no embrutar la democràcia.