Comença el curs escolar per a 9.230 alumnes a Castelldefels

Comença amb normalitat el curs escolar per a 9.230 alumnes a Castelldefels

A la nostra ciutat es manté el mateix nombre de grups de P3, i hi ha un grup més d’ESO • L’oferta de places d’educació postobligatòria es manté

El cicle d’infantil i primària, que comprèn des de P3 fins a 6è, comptarà amb 5.460 alumnes. Pel que fa a l’ESO, s’han matriculat en aquest nivell un total de 2.280 alumnes, mentre que 750 cursaran els seus estudis en Batxillerat, Cicles formatius i Programes de Formació i Inserció/Programes de Transició al Treball (PFI/PTT).

D’altra banda, hi ha 400 alumnes inscrits en el Centre de Formació d’Adults Jacint Verdaguer, i 340 distribuïts en els quatre centres educatius municipals per a la infància i famílies, les anomenades Cases dels Infants de Castelldefels.

Un grup més d’ESO

Per a aquest curs s’ha mantingut l’actual oferta educativa sense que s’hagi hagut de tancar cap grup de P3 mentre que s’ha incrementat en un grup l’oferta de l’ESO. D’altra banda, l’Institut Castelldefels, que per al proper curs acollirà grups de 1r a 3r d’ESO, es mantindrà provisionalment a l’antiga escola Lluís Vives. Els espais del centre es distribuiran entre l’edifici del carrer Arcadi Balaguer i el del carrer Església, remodelat recentment.
L’educació postobligatòria manté l’oferta

Castelldefels disposa aquest curs 2013-204 dels mateixos grups de formació post obligatòria en tots els nivells educatius, 28 en total, segons dades publicades pel Observatori Comarcal del Baix Llobregat i facilitats pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat.

Dels 28 grups d’oferta educativa post obligatòria a Castelldefels 15 imparteixen Batxillerat, 2 grups en centre/s de titularitat privada i 13 grups en centre/s de titularitat pública; 7 grups de Cicles Formatius de Grau Mitjà, tots ells en centre/s privat; 6 grups de Cicles Formatius de Grau Superior, 4 en centre/s de titularitat pública i 2 en privada. No existeix cap centre de titularitat concertada.

Entre aquesta oferta formativa per 2014-2015 el municipi ha incorporat en l’Institut Josep Lluís Sert el Batxibac, la doble titulació de Batxillerat i diploma de Baccalauréat fruit de l’acord entre el Govern d’Espanya i el de França.
A més, Castelldefels té també 5 grups que ofereixen Programes de Formació i Inserció Laboral dirigits a joves que han acabat l’ESO i no han obtingut la titulació, que s’imparteixen en el Centri Cívic Vista Alegre (C/ Giralda, 6).

Calendari escolar

A més de Primària, ESO, batxillerat i cicles formatius de grau mitjà, aquest dilluns 15 de setembre comencen també les classes per a l’alumnat dels estudis de PFI/PTT, que es realitzaran des del Servei Local de Transició Escola Treball de l’Ajuntament. Elstres perfils que s’imparteixen aquest curs són: Auxiliar en establiments hotelers i de restauració, Auxiliar en muntatges d’ins­tal·lacions electrotècniques en edificis i Auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic.

Als centres educatius per a la infància i famílies (Cases dels Infants municipals) el curs es va iniciar el 12 de setembre. D’altra banda, no més tard del 22 de setembre començarà el curs per a l’alumnat del cicle superior i formació d’adults. El 19 de juny de 2015 finalitzarà l’any acadèmic. Per a aquest curs, els dies de lliure disposició als centres de Castelldefels són el 31 d’octubre de 2014 i el 16 de febrer, 30 d’abril i 25 de maig de 2015.

Guia Educativa 2014-15

Per conèixer els serveis, les activitats i els programes que l’Ajuntament de Castelldefels elabora cada curs, es presenta una guia per a la comunitat educativa de la ciutat. Es pot consultar a castelldefels.org/guiaeducativa, a través d’internet.