Incompetents, irresponsables

Des de fa unes setmanes el coneixement de l’existència del virus de l’ebola, i els seus efectes, està més present a les nostres vides perquè ha arribat a Espanya i pel contagi de la infermera Teresa Romero, tot i que l’ebola ja feia, i fa, estralls a l’Àfrica (9.000 casos, 4.500 morts), sense que això hagi remogut massa les consciències ni els recursos dels països europeus.
En aquesta crisi de l’ebola el PP al govern (el mateix partit que l’alcalde de Castelldefels), novament ha mostrat aquell binomi que els caracteritza a l’hora de tractar les crisis: incompetència i irresponsabilitat. Els governs d’Aznar i Rajoy han estat incompetents –repetidament- en la gestió de les crisis i irresponsables per culpabilitzar –repetidament, també- a d’altres dels seus errors. Fem un repàs de com el PP al govern ha buscat, i busca, sempre intentar tapar la seva incapacitat culpabilitzant a tercers. Del contagi de l’ebola els culpables la infermera i el seu gos; de la contaminació del Prestige, el responsable el capità; de l’accident de l’avió Yak-42, el pilot; del descarrilament de l’AVE a Santiago, el conductor; de l’accident del metro de València, el conductor; dels atemptats de l’11-M a Madrid, la culpable era ETA; de les corrupteles de Gurtel, el que hi ha és l’obsessió del jutge; de la clausura de la plataforma Castor, els ciutadans som els que pagarem la sucosa indemnització (1.350 milions d’euros) a Florentino Pérez, en carregar-nos-ho durant 30 anys a la factura del gas.
Bé, aquestes són mostres del que és capaç de fer el PP al govern. Lamentablement, massa gent els ha donat la confiança a Espanya (i a Castelldefels). Rajoy, Aznar, Manu Reyes són conservadors en les polítiques socials i econòmiques. El PP a Espanya, Catalunya i a Castelldefels són carques en el reconeixement de drets (al Parlament de Catalunya el grup del PP, del qual és membre l’alcalde Manu Reyes, va votar no a la Llei contra l’homofòbia). I el PP, el d’aquí i el d’allà, limiten la democràcia i neguen al poble català poder decidir lliurement el seu futur el 9-N. Són conservadors, carques i neguen l’exercici del dret a l’autodeterminació. Però també cal afegir que el PP, en la gestió, són incompetents i irresponsables. En els propers mesos la ciutadania tenim la possibilitat i la responsabilitat de passar pàgina a la incompetència i la irresponsabilitat del PP. Les eleccions municipals i les eleccions generals han de servir per passar pàgina i obrir nous horitzons, perquè la majoria de les persones recuperin drets, es canviïn les polítiques i es deixi de colpejar, irresponsablement, les aspiracions nacionals del poble català.
Així, el proper 9-N tenim una primera oportunitat d’omplir les urnes de democràcia, competència i responsabilitat.