L’aportació d’ICV-EUiA a les ordenances fiscals 2015: JUSTÍCIA FISCAL: JUSTÍCIA SOCIAL

Els nostres compromisos amb la ciutadania són els mateixos quan governem que quan som a la oposició. És per això que ICV-EUiA ha treballat per millorar, en la mesura de la seva representació (3 regidors), les ordenances fiscals proposades del govern del Partit Popular i l’AVVIC.
Les taxes i els preus públics han estat condicionats els darrers dos anys pel Plan de Ajuste, imposat per Madrid, suposant, entre altres coses, un augment del 10% dels preus públics.
Com hem defensat els últims anys, això no ho hauria d’haver pagat la ciutadania de Castelldefels en l’ús dels serveis públics que faciliten la conciliació, l’accés a l’educació, l’esport, l’oci, etc. La nostra proposta, en coherència amb el que el govern del qual vam formar part venia fent, ha estat rebaixar els preus públics segons el diferencial amb l’IPC, reduint-los un 4%.
D’aquesta manera ens apropem més a la línia fiscal que ICV-EUiA defensa. Justicia fiscal: justícia social.
Això farà disminuir el preu de molts serveis com ara les Cases dels Infants, la Biblioteca, les instal·lacions esportives, etc. Per altra banda, vam proposar que les entitats culturals, educatives, socials, etc., no hagin de pagar la taxa de registre a l’Ajuntament, ja que ens semblava que prou dificultats té ja el teixit social per exercir els drets de participació, com per agreujar-los més.
Vam posar, a més, sobre la taula dues propostes que s’hauran de treballar en el marc dels pressupostos, juntament amb d’altres:
Una és equiparar les famílies monoparentals a les nombroses.
L’altra, exigir al Govern estatal que aprovi una partida pressupostària per retornar les injustes plusvàlues cobrades a les persones afectades per la dació en pagament.
Propostes serioses, d’esquerres, per millorar, també, el pressupost, posant de manifest que som la millor alternativa per a un govern constructiu amb un model de ciutat planificat i participat.

Aprofitem que aquest article surt després del 9-N per agrair als voluntaris la seva tasca admirable i per felicitar-nos tots per la jornada democràtica i emocionant que vam viure a Castelldefels. Confiem que el Govern espanyol no es faci el desentès i es comporti amb la conseqüent responsabilitat.