XI Trobades Gastronòmiques

El Gremi d’Hostaleria premia els millors establiments de l’any a les XI Trobades Gastronòmiques

La tradicional cita culinària va coincidir enguany amb el sopar anual de clausura de les activitats del Gremi i va comptar amb la conferència de la xef Ada Parellada

Van tornar a Castelldefels, com és habitual per aquestes dates, les Trobades Gastronòmiques del Baix Llobregat. La tradicional cita culinària, organitzada pel Gremi d’Hostaleria de Castelldefels i Baix Llobregat, arribava el passat 16 de novembre a l’onzena edició al Hotel Rey Don Jaime. Aquest any, l’esdeveniment integrava a més el sopar anual de clausura de les activitats del Gremi. L’acte va comptar amb la col·laboració de l’Ajuntament de Castelldefels, l’Escola d’Hostaleria de Castelldefels, l’Agència de Salut Pública de Catalunya, la Confraria Gastronòmica Més Onze, i la coordinació de la revista local La Voz de Castelldefels.

La xef convidada per a la conferència d’aquest any va ser la polifacètica Ada Parellada, del Restaurant Semproniana de Barcelona. La seva trajectòria professional està consolidada després de molts anys davant dels fogons. Ha escrit més de 20 llibres i ha col·laborat a televisió i al Departament de Salut Pública de la Generalitat. La seva família porta més de dos segles a l’hostaleria: el seu besavi va cuinar per al rei Alfonso XII; el seu avi va transformar el mític Restaurant 7 Portes de Barcelona i el seu pare va dirigir la Fonda Europa de Granollers.

L’acte, presentat per la cantant i actriu de Castelldefels Arantxa Jiménez, va integrar també un reconeixement a la pintora Nuria Parra per la donació del quadre de la Mostra de Cuina 2014.

Durant la vetllada es van lliurar els nombrosos guardons i reconeixements amb els quals el Gremi i la revista La Voz reconeixen els millors establiments, cuiners i propostes gastronòmiques de l’any:

Premis als establiments guanyadors de la Ruta de la Tapa 2014

  • A la tapa més original: Restaurant ROSAMAR – Califòrnia Grup: Tàrtar de tonyina i alvocat
  • A la tapa millor presentada: Xiringuito AL PAIRO: Calamarcets a les tres textures
  • A la tapa més saborosa: Xarcuteria EL TAULELL: Pa de vidre, encenalls d’espatlla ibèrica de gla, formatge brie i melmelada de tomàquet
  • A la tapa més elaborada: Restaurant LES DELÍCIES: Carrilera ibèrica confitada al porto amb verdura
  • A la millor tapa de la Ruta 2014: Ristorante TIBU-RON: Medalló de filet de bou amb provolone fos i toc de salsa pesto

Guanyadors Tenedor de Oro 2014 Premi La Voz

  • Millor Restaurant 2014: Restaurant SPRIZ
  • Millor Bar Restaurant 2014: LA FINCA Carns & Brases
  • Millor Pizzeria 2014: Pizzeria MONTEVIDEO.COM

Premis als restaurants del Passaport Gastronòmic Gourmet

  • Al millor 1r Plat: Restaurant TORRE BARONA
  • Al Millor 2n Plat: Restaurant ELEFANTE
  • Al Millor Menú: Restaurant LES BOTES
  • Al Millor Establiment: Restaurant Fosbury Café

Placa d’Honor: Confraria Gastronòmica Més Onze pels seus 25 anys

Cuiner de l’any 2014 de Castelldefels: MANUEL CUENCA (Hotel Ciutat de Castelldefels)

Premi “Excel·lència” per la seva trajectòria professional: MIGUEL YEPES (La Canasta)