Les persones tornaran a ser la nostra prioritat al 2015

Ja tornen a ser aquí les festes de Nadal. I al darrere arribarà, inexorablement, l’Any Nou. Això vol dir que el món haurà tancat un cercle de 365 dies, tot donant voltes sobre si mateix i al voltant dels planetes que configuren el nostre sistema. I quan això passa, tots acostumem a compartir amb els nostres coses tan materials com els dinars i els sopars i també d’altres tan espirituals com el desig que tots, sense excepció, puguem gaudir d’un futur i un món millors.
Aquestes són dates en les quals ens reunim amb aquells que més estimem, però també són dies en els quals acostumen a plorar els buits que han deixat aquelles persones que, malauradament, ja no hi són entre nosaltres. Són dies de pau, d’harmonia i de felicitat, però també són dies de reflexió. Gairebé tots nosaltres fem allò que s’anomena examen de consciència. Avaluem l’any que queda enrere i ens fem bons propòsits per a l’any que és a punt de començar. Encara que hi pugui haver qui s’ho pensi, els polítics no som diferents a la resta de les persones. És cert que n’hi ha de tota mena, com a la mateixa societat. Però gairebé tots tenim família i, a més a més, la nostra vocació de servei als ciutadans fa que aquestes reflexions pròpies del moment no quedin en l’àmbit més íntim, sinó que traspassin les parets de casa i arribin als carrers de la nostra ciutat, d’aquest Castelldefels que sovint estimem i sentim com si fos nostre.
És obvi que en moments com els que ens toca viure, no podem aixecar la copa de cava i brindar sense recordar-nos d’aquelles persones que tenen problemes d’habitatge, que viuen en el llindar de la pobresa i que pateixen risc d’exclusió social. A Convergència, hi pensem tot l’any, des del primer dia fins al darrer, en aquestes persones menys afavorides i pitjor tractades per la crisi que ens colpeja. Però en dates com aquestes, encara ho fem més.
A hores d’ara, estem a l’oposició, però n’hi ha prou a llegir les actes dels plens municipals o escoltar-los per l’emissora municipal de la nostra ciutat perquè la gent pugui comprovar que això que diem és del tot cert. Nosaltres no enganyem ningú. Som clars i transparents. Hem assolit el compromís de posar les persones al davant de les nostres prioritats, com a primera raó de la nostra existència política, i continuarem lluitant per recuperar el benestar social.
Els ciutadans són l’anima de les ciutats. I una ciutat mai no pot avançar, mai no pot millorar, si els seus habitants estan lluny de tenir cobertes les seves primeres necessitats. Les xifres oficials demostren que l’equip de govern del PP està molt lluny de la mitjana d’inversions a l’hora de pensar en la gent que ho passa malament. Aquesta és una mala notícia. La bona és que al 2015 Convergència continuarà prioritzant les persones per davant de qualsevol altra cosa.
Bon Nadal i Feliç Any Nou –que ho serà- per a tothom!