Seguretat ciutadana? Hipocresia del Partit Popular

En el passat ple de desembre vam portar a aprovació una moció de rebuig de la LLei de Seguretat Ciudatana, coneguda al carrer com a “LLEI MORDASSA”. Per què?
Perquè restringeix de manera perillosament arbitrària el dret a la manifestació pacífica de les reivindicació dels ciutadans.
Perquè posa en risc l’exercici dels drets i llibertats fonamentals. Perquè vulnera els principis de proporcionalitat i seguretat jurídica. Perquè envaeix clarament competències pròpies del govern de la Generalitat i dels ens locals, els ajuntaments.
Exigíem la dimissió del ministre de l’Interior per la defensa de postulats preconstitucionals, inconcebibles en una democràcia. Aquesta llei estableix sancions absolutament desproporcionades per a actes totalment democràtics i pacífics, com impedir un desnonament o fer una concentració de protesta per una detenció. Mentre els lladres de “sobres” queden impunes, es persegueix i es multa els representants dels treballadors. A més, la innocència no és un valor de partida sinó un fet a demostrar. D’entrada, se suposa el delicte. On queden les llibertats d’expressió, d’acció social i sindical o de manifestació pacífica? Tornem a la dictadura en clau espanyola i a l’estil Far West en clau internacional. El govern de Rajoy treu la mà de ferro contra la democràcia enlloc de combatre els veritables delictes promovent una vida digna, eliminant diferències socials…, posant-se de banda del poble en definitiva.
Però, per ells, això és igual i no s’estan de defensar una llei injusta i de ser hipòcrites davant la comunitat Internacional, marxant a París a ajuntar-se amb uns quants dirigents impresentables que demanen que a França es defensin els valors de la República davant el terrorisme quan ells, als seus països, el que fan es guillotinar drets i llaurar terror social també.
Aprofitem aquest escrit per condemnar els fets terroristes ocorreguts a París el 7 de gener passat i per condemnar qualsevol tipus de terrorisme, segrest, assalt, violació que es comet cada dia al planeta. Exigim que els estats no facin servir de nou, com van fer amb l’11S, aquests fets com a excusa per endurir el tracte a la ciutadania ens els espais públics, aeroports, fronteres, etc. O per facilitar polítiques xenòfobes. El poble és el veritable portador dels valors republicans de llibertat, justícia i igualtat. I no volem un govern hipòcrita que ens emmordassa mentre es fa fotos de cara a la galeria.
El 2015 és un any per canviar i fer passes endavant, a Espanya i a Castelldefels.