24 de maig: Eleccions municipals

De vegades, els que estem en el dia a dia de la política hem d’aturar-nos a pensar que el que és al nostre abast quotidià pot estar lluny del que coneix la majoria, encara que diàriament veiem mitjans de comunicació que ens parlen de Catalunya, de l’Estat o del món. En converses al carrers, en aquests darrers dies, descobrim que molta gent no sap que el 24 de maig tenim una cita amb la democràcia que, tot i amb les seves mancances, va ser una fita dels nostres predecessors, dels que van lluitar contra una dictadura i van recuperar drets que hem de saber fer servir i garantir per al futur.
També veiem que, tot i llegir les publicacions de l’Ajuntament i d’altres locals, com aquesta, falta molta informació i hem de ser capaços d’explicar el que afecta cada dia a la ciutadania: contribucions, impostos, neteja, mobilitat, ensenyament, cultura… I això es pot fer sense demagògia, aclarint postures i i fent comprendre que no totes les decisions que es prenen són blanc o negre, però que, en el nostre cas podem garantir que són fruit de la reflexió, del diàleg l’escolta i l´honestedat. I volem deixar clar que ICV-EUiA ofereix aquesta experiència i trajectòria, tant governant com a l’oposició, per sumar i multiplicar el vot a les esquerres de Castelldefels, per conformar un nou govern progressista, allunyat de les mentides i la inactivitat del PP. Volem recuperar l’Ajuntament per a la gent. Volem participació en tots aquells aspectes en què el poble pot parlar, opinar, suggerir. És clar que nosaltres posem per davant la defensa d’uns valors: igualtat, solidaritat, socialització, que pensem que són compatibles amb la renovació constant del diàleg amb les entitats, les associacions de veïns, la comunitat educativa, els clubs, els comerços, etc. Tenim un model de ciutat educadora, inclusiva, segura, sostenible, que volem compartir amb tots vosaltres. Per posar-vos un exemple del que hem proposat i el PP paralitza: al Ple municipal s’ha aprovat per majoria la creació d’una comissió de seguiment del quart institut que finançarem entre tots i no es convoca; s’ha aprovat la creació d’un Consell municipal de Comunicació i un altre d’Esports que no es dignen a posar en marxa… Volem acabar amb aquesta paralització de la democràcia i, per això, ens movem amb tota la ciutadania que diu prou. Perquè la democràcia va costar molt, i ICV-EUiA no deixarà que es facin més passes enrere.
El 24 de maig tenim una cita per recuperar Castelldefels. Posa-t’ho a l’agenda!