La UPC presenta l’oferta de graus i màsters universitaris al Saló de l’Ensenyament i al Saló de Futura

La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) presenta, aquest mes de març, la seva oferta d’estudis universitaris a diferents fires i salons d’orientació universitària. Amb el lema “UPC, la universitat de l’Arquitectura, l’Enginyeria i la Tecnologia”, la UPC serà present al Saló de l’Ensenyament i al Saló dels Màsters i Postgraus. Futura, al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona.

 


Saló de l’Ensenyament
. Del 18 al 22 de març, a Fira de Barcelona


La UPC està present a la gran cita de l’oferta educativa a Catalunya amb un estand i més de 150 persones –entre professorat, estudiants i personal de la UPC– que informaran de l’àmplia oferta d’estudis de grau per al curs 2015-2016.

A l’estand de la UPC al Saló, amb el lema “UPC, la universitat de l’Arquitectura, l’Enginyeria i la Tecnologia”, un total de 70 estudiants i estudiantes de la UPC explicaran, de forma personalitzada, als alumnes, familiars i professors que s’acostin a interessar-se per l’oferta de graus de la Universitat. Una oferta que inclou 63 estudis de grau i 22 dobles titulacions.

Com a novetats per al curs vinent, destaquen el grau en Enginyeria de Tecnologies i Serveis de Telecomunicació, que s’impartirà a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de Telecomunicació de Barcelona (ETSETB) i que inclourà quatre mencions: Sistemes Audiovisuals; Sistemes Electrònics; Sistemes de Telecomunicació, i Sistemes Telemàtics; el grau en Enginyeria de Sistemes Aeroespacials, que s’impartirà a l’Escola d’Enginyeria de Telecomunicació i Aeroespacial de Castelldefels (EETAC), i que també oferirà dues mencions en Aeronavegació i Aeroports. A més, l’EETAC oferirà una nova doble titulació en els àmbits de l’enginyeria aeroespacial i les enginyeries de la telecomunicació que inclourà el nou grau en Enginyeria de Sistemes Aeroespacials i el grau en Enginyeria de Sistemes de Telecomunicació o bé el grau en Enginyeria Telemàtica, segons la titulació escollida. Aquesta doble titulació, amb accés des de la preinscripció universitària, és única a tot a l’Estat espanyol i permetrà a l’estudiant obtenir les dues titulacions en cinc cursos acadèmics.

Com en les edicions anterior, la UPC aposta per la reducció del consum de paper i les persones interessades en els nostres estudis rebran per correu electrònic els plans d’estudis dels graus que els interessi. Es repartirà en format paper la guia d’informació general.

Saló de l’Ensenyament obriu en una finestra nova

salo4.jpgsalo2.jpg


Imatges de l’edició 2014 del Saló de l’Ensenyament

Espai Ciència, Àrea Multimèdia i actuació castellera

La UPC també participa a l’Espai Ciència, una iniciativa de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI) destinada a promoure l’interès del jovent per les carreres científiques i tècniques.

La Facultat d’Informàtica de Barcelona (FIB) hi serà present amb activitats relacionades amb la robòtica. Així, a aquest espai es podrà veure un robot Lego que soluciona el cub de Rubick o un gos robot que empaita una pilota. També es podran veure alguns exemples de drons i exemples de l’ús de la tecnologia 3D, com una animació d’un parc d’atraccions.

La Facultat d’Òptica i Optometria de Terrassa (FOOT) participa a l’Espai Ciència amb l’activitat ‘Estima els teus ulls, són per tota la vida’. Una activitat organitzada juntament amb el Col·legi Oficial d’Òptics i Optometristes de Catalunya i l’empresa TOPCON i en la que es convidarà als assistents a realitzar un viatge científic a l’interior dels seus ulls: tindran l’oportunitat de veure com són per dins, de manera ràpida, fiable i completament inofensiva, gràcies a l’ús de tecnologia de darrera generació de captura d’imatges diagnòstiques. Des d’aquest mateix espai, la FOOT explicarà també la tasca que desenvolupen els òptics-optometristes.

L’Espai Ciència també mostrarà la tecnologia d’impressió 3D de la Fundació CIM, un centre vinculat a la UPC, especialitzat en tecnologies de la producció. Així, es duran a terme demostracions d’impressió 3D de diferents formes i figures i utilitzant diferents materials: plàstics rígids, flexibles, de diferents colors i fins i tot, de menjar.

Espai Ciència obriu en una finestra nova
El Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimèdia (CITM) també serà present a l’Àrea Multimèdia del Saló de l’Ensenyament. Els estudiants que visitin aquest espai podran gaudir de les diferents propostes que enguany presenta el CITM: l’activitat ‘Viu en directe la Realitat Virtual’, organitzada amb la col·laboració del Circuit de Barcelona-Catalunya de Fórmula 1, permetrà als visitants experimentar la sensació de conduir un Ferrari Cabrio per les pistes del circuit professional de Montmeló amb les noves ulleres Oculus Rift; a la Zona de Videojocs, els visitants podran descobrir en directe l’experiència real de dissenyar i desenvolupar un videojoc amb els jocs creats per ex-estudiants del màster en Disseny i Creació de Videojocs de la UPC School; i a l’Espai de Demostracions Multimèdia i Videojocs es podran compartir experiències de disseny i animació en l’àmbit multimèdia i dels videojocs amb l’equip de professors del CITM.

Aquest any, el Saló de l’Ensenyament també comptarà amb l’actuació de diverses colles castellers de la universitat. Les actuacions tindran lloc a la Plaça de l’Univers, la plaça que dóna accés als palaus firals des de l’avinguda Maria Cristina. El matí del divendres 20 de març es podrà veure l’actuació de la colla castellera Els Arreplegats de la Zona Universitària; el matí de dissabte 21 serà el torn de l’actuació conjunta dels Bergants del Campus de Terrassa i dels Llunàtics UPC Vilanova, que en acabar realitzaran també un concert de gralles. Les actuacions castelleres està previst que comencin entre les 11 i les 11:30 h.
degradatfons

Saló dels Màsters i Postgraus. Futura. El 20 i 21 de març, a Fira de Barcelona


La UPC també estarà present al Saló dels Màsters i Postgraus. Futura, al Palau 5 del recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona. La UPC hi presentarà la seva oferta de màsters universitaris, i professorat i personal de la UPC informaran i resoldran dubtes sobre l’oferta de màsters universitaris de la UPC.

L’oferta de màsters que presenta la UPC per al curs 2015-2016 inclou un total de 63 programes22 impartits totalment en anglès. Al proper curs 2015-2016, a la UPC es posen en marxa tres nous programes de màster: el màster universitari en Arquitectura; el màster universitari en Arquitectura·BarcelonaArch (MBArch); i el màster universitari en Gestió de l’Edificació. La UPC també participa en dos nous programes de màster interuniversitaris: el màster universitari en Modelització Computacional en Física, Química i Bioquímica, coordinat per la Universitat de Barcelona, i el master’s degree in Wireless Communications (WICOM), coordinat per la Universitat Pompeu Fabra.