15 start-ups inicien el seu procés de creixement al Baix Llobregat amb el Pla Embarca de la Generalitat

  • Aquest dimarts comença una nova edició del Pla Embarca a l’acceleradora Start-up Catalonia de la Generalitat ubicada al Campus del Baix Llobregat de la UPC, a Castelldefels. L’objectiu és que les companyies que passin pel programa incrementin la seva facturació, trobin finançament, avancin els seus processos d’internacionalització i creïn llocs de treball. Durant 6 mesos, les empreses estaran acompanyades d’un tutor, seguiran un programa de capacitació, participaran en sessions col·lectives i s’entrevistaran amb experts i assessors especialitzats.

15 start-ups començaran demà el seu procés de creixement en la segona edició del Pla Embarca de la Generalitat de Catalunya a Castelldefels, un programa de 6 mesos de durada que les empreses seguiran a l’acceleradora Start-up Catalonia ubicada al Parc UPC, a l’edifici RDIT, al Campus del Baix Llobregat.

Les companyies que participaran al Pla Embarca a l’acceleradora de Castelldefels són Klubink, Isol World, Jobinow, Carrot Health, Interactius, Talaia Networks, Menuterranus, Mercurio Platform, Socium Food, Octocamvision, Rutes Pirineus, Subtilis Biomaterials, Zeclinics, Genomcore i On Fan.

Aquesta edició del programa -que també se segueix a les acceleradores de la Generalitat a Lleida, la Catalunya Central, la Catalunya Sud, Girona i el Maresme- compta en total amb la participació de 85 empreses de tot Catalunya. És una iniciativa que s’emmarca en el Catalunya Emprèn de la Generalitat, que impulsa i unifica les polítiques de foment de l’emprenedoria.

Segons el director del Catalunya Emprèn, Pere Condom, “140 start-ups de tot Catalunya ja han passat pel Pla Embarca, que vam iniciar el 2013.  Des de la Generalitat creiem fermament que aquest tipus d’empreses representen l’esperit emprenedor català, fortament integrat en la genètica del país”.

Tal com explica Condom, “els resultats de l’edició del 2014 a tot Catalunya ens mostren que gairebé la meitat de les companyies participants van aconseguir incrementar el seu capital, que un 30% va començar a exportar i que la facturació global de les empreses va créixer un 47%”. En referència a la creació d’ocupació, el director del Catalunya Emprèn subratlla que “les empreses participants van incrementar el personal en 1,2 treballadors de mitjana”.

L’objectiu del programa és aconseguir que les empreses participants creixin incrementant la seva facturació, generant llocs de treball, avançant en la seva venda a  mercats internacionals i facilitant l’accés al finançament. Per aconseguir-ho, al llarg dels 6 mesos de programa comptaran amb un tutor que els acompanyarà en el procés, seguiran un programa de formació pràctic per millorar la seva capacitat de gestió i obtindran diferents contactes que els podran orientar en la seva estratègia de creixement.

També participaran en sessions col·lectives, entrevistes individuals amb experts de cada àmbit i presentaran els seus projectes davant experts i inversors privats. A més, per incrementar les seves oportunitats de creixement, les empreses poden accedir als serveis i contactes d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa, com els centres tecnològics TECNIO o les Oficines Exteriors de Comerç i d’Inversions de la Generalitat.