ANTONI CASAS (ERC), candidat a l´alcaldia

Tècnic de Justificacions i Auditoria de Projectes R+D+I, a la Universitat Politècnica de Catalunya.
Llicenciat en Administració i Direcció d’Empreses per la Universitat de Barcelona
Màster en Gestió Pública Avançada per la Universitat de Barcelona
Màster en Direcció Financera i Comptable de l’Empresa per l’IDEC de la Universitat Pompeu Fabra.
Màster Tributari en el REAF.
Militant d’ERC des del 2003.

 

Quins són els tres problemes més greus de Castelldefels? I quina és la seva solució?

L’atur. Volem que la gent no hagi de marxar de la ciutat per poder trobar feina. Això passa per fomentar l’autoocupació facilitant espais, tràmits i ajudes reals per a l’emprenedoria. Al mateix temps, cal multiplicar els esforços per diversificar l’economia, atraient-hi noves empreses. Establint també uns bons plans d’ocupació municipals, que responguin a les necessitats de la ciutat i de les persones aturades per tal que puguin tenir continuïtat. I millorant molt la formació que s’ofereix actualment.
Tenim la prioritat d’ajudar a qui més ho necessita i en major risc d’exclusió es troba. No ho podem fiar ni a Serveis Socials ni a la sort de disposar d’un tercer sector potent a la ciutat representat, per exemple, per Càrites Castelldefels. Durant 2014, Càritas ha donat servei al 4% del cens de Castelldefels, un 1% més que l’any anterior, i ha repartit 103 tones d’aliments i 36.000 peces de roba. Cal que totes les àrees de l’Ajuntament s’hi impliquin profundament: des d’Urbanisme facilitant l’accés a habitatge social, a Educació garantint una igualtat d’oportunitats real (és difícil estudiar amb l’estómac buit) o Esports, articulant un esport de base integrador.
Ens trobem també en un municipi on fa falta que la gent s’identifiqui amb la pròpia ciutat i per això és necessaria una cultura ciutadana, ens cal potenciar unes senyes de ciutat. A Castelldefels no hi ha museus o sala d’exposicions dignes. També tenim una oferta gastronòmica molt important i no disposem d’un plat propi per oferir com a mostra de singularitat. Seria qüestió de recuperar i potenciar plats de cuina típics de la nostra ciutat i donar-los a conèixer. Això, a més, podria incrementar considerablement el turisme que ens visita o, si més no, diversificar-lo.

Del seu programa electoral, ens pot destacar els pilars fonamentals?
La ciutadania de Castelldefels té dret a una vida digna. Això passa per la lluita contra l’atur, que la Gent Gran sigui atesa com es mereix i una sensibilitat més gran amb les problemàtiques específiques de la infància i el jovent. Aquesta crisi econòmica, que no ha provocat la gent, està posant en risc d’exclusió capes importants de la nostra població. Cal revertir-hi i cal fer-ho ja.
Els futurs governs municipals hauran de dur uns comptes públics sanejats i rigorosos que no comportin obres públiques només amb finalitats electoralistes, o tornarem a tenir un ajuntament tan endeutat que després no es podrà fer càrrec de les necessitats bàsiques de la ciutadania. I, naturalment, com a partit d’esquerres que en 84 anys mai ha vist imputat ningú per corrupció en el exercici de les seves funcions, “tolerància zero” amb la corrupció. Tenim un compromís de transparència, d’ètica, regeneració i bon govern. Farem un nou ajuntament al servei de la ciutadania, amb portes obertes i comptes clars.

Per què han de votar-lo a vostè els ciutadans de Castelldefels?

Per tenir un ajuntament catalanista, independentista al servei de les persones de la nostra ciutat. ERC és la garantia que el PP no governarà la nostra ciutat.

Què és el primer que farà si arriba a l’alcaldia?

Al principi, se m’ha preguntat pels reptes més importants del municipi. ERC no té una prioritat, en té moltes: combatre l’atur, assegurar tots els instruments de l’Estat del Benestar on l’Ajuntament té capacitat d’incidència per tal d’impedir l’exclusió social de ningú… I complir amb el compromís adquirit amb l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) d’inscriure Castelldefels a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i fer que les eleccions del 27 de setembre tinguin un clar sentit plebiscitari.