CANDELA LOPEZ (MOVEM), candidata a l´alcaldía

Em dic Candela López i vaig néixer el 29 de maig de 1985 a l’Argentina. Sóc Diplomada en Gestió i Administració Pública i Llicenciada en Ciències del Treball per la Universitat de Barcelona (UB) i tinc un Màster en Polítiques Públiques i socials per l’Institut de Formació Continua de la Universitat Pompeu Fabra. He participat i col·laborat amb diferents entitats socials i culturals a Castelldefels i he desenvolupat projectes relacionats amb la cooperació i els drets humans a nivell internacional.

En aquesta darrera etapa, he desenvolupat de manera intermitent, feines a l’àmbit privat: com a directora de projectes en una empresa d’importacions, coordinant presentacions de productes en fires nacionals i internacionals i com a responsable d’organització en l’àmbit dels recursos humans.

Del 2007 al 2011 vaig desenvolupar les polítiques de joventut a la ciutat com a Regidora de Joventut a l’Ajuntament de Castelldefels. En l’actualitat, sóc regidora d’ICV-EUiA a l’oposició a l’Ajuntament de Castelldefels i Vicepresidenta del Consell Comarcal del Baix Llobregat sota la responsabilitat de la Conselleria de Cultura. Actualment també faig de Coordinadora Comarcal d’ICV Baix Llobregat i sóc membre de la Direcció Nacional d’ICV.

 

Quins són els tres problemes més greus de Castell-defels? I quina és la seva solució?
A Castelldefels les desigualtats han augmentat, tenim més de 1.500 famílies amb necessitats socials bàsiques –alimentació, llum, aigua, gas i habitatge digne- que amb governs insensibles com el del PP a Castelldefels els condemna a l’exclusió social.

Tenim el mateix nombre d’aturats que fa 4 anys i els que tenen treball estan en pitjors condicions de les que estaven abans, agreujat per la reforma laboral del PP. L’Ajuntament de Castelldefels amb el Sr. Reyes ha externalitzat llocs de treball contractant personal a través de ETT, amb jornades de 30 hores pagant salaris de 515 €. Això té un nom i és explotació, la gent és pobra fins i tot aquells que tenen feina.

Per últim, el deteriorament dels serveis públics essencials com l’educació, la salut i l’accés a l’habitatge, provocant així l’augment de les desigualtats. Tot a causa de les retallades i polítiques d’austeritat. I jo afegiria un quart problema greu a Castelldefels. La manera de governar del PP a la ciutat, amb poca qualitat democràtica.

Amb totes aquestes mancances, el govern de Manuel Reyes del PP a Castelldefels presumeix del fet que li han sobrat 12 milions d’euros. Uns diners que s’haurien pogut invertir en polítiques d’ocupació i a lluitar contra les desigualtats, garantint igualtat d’oportunitats i la protecció i millora dels sectors més febles, entre ells la gent gran. Mentre hi hagi pobresa i serveis bàsics insuficients. la inversió de l’Ajun-tament mai serà suficient
Del seu programa electoral, ens pot destacar els pilars fonamentals?
Plantegem 5 pilars fonamentals.

1.Un pla social, que permeti passar de l’actual 4% al 6% del pressupost municipal, que garanteixi una vida digna a totes les persones de Castelldefels, amb mínims vitals com l’habitatge, l’alimentació i els subministraments bàsics.
2.Un pla de lluita contra l’atur i de impuls de l´economia local. Desenvolupament de plan d’ocupació adaptats al territori per garantir oportunitats de futur. Polítiques per propiciar la creació de llocs de treball i impulsar l’economia local amb turisme de qualitat, restauració i comerç local com a principals.
3.La defensa i foment dels serveis públics com l’educació, la cultura i la sanitat. Amb la construcció del quart institut, una inversió que el Govern de CiU està impedint, i l’ampliació de l’Hospital de Viladecans, i un nou Ambulatori a la ciutat amb els serveis que necessitem.
4.Connectant amb el que li deia com problema greu, la manera de governar de Manuel Reyes i del PP. A Castelldefels hi cal un consistori que fomenti la participació de les persones i el teixit associatiu. En definitiva, un ajuntament dialogant, transparent.
5.I ja per últim propostes per garantir una ciutat habitable, neta, on viure i conviure que cuidi del seu entorn, una ciutat sostenible mediambientalment i recolçant plenament les entitats compromeses amb la ciutat.

Per què han de votar-lo a vostè els ciutadans de Castelldefels?
La gent de Movem Castelldefels hem entès el que el moment actual ens demana: sumar per guanyar i noves maneres de fer política que posin a les persones al centre de les decisions, per sobre dels interesos dels partits.
Som determinants per tenir un nou govern progressista que millori Castelldefels, des de l’Ajuntament i des del carrer, i passi pàgina a les polítiques i a la manera de governar del PP.

Som un equip de gent molt preparada que hem treballat a la ciutat des de diferents àmbits, gent de moviments socials i d’organitzacions polítiques diferents. Tenim les millors propostes pensant en les persones i la millor candidatura amb gent capaç, amb experiència i compromesa amb un Castelldefels més just, democràtic, transparent i sostenible.

Som una nova proposta municipal que ha sumat persones i forces polítiques de la ciutat, superant les limitacions i rigideses dels grans partits tradicionals. Som la força de la unitat i la proposta per a l’esperança.

Què és el primer que farà si arriba a l’alcaldia?
Les prioritats del pròxim mandat han de ser tres de forma molt clara. En primer lloc, la lluita contra l’atur i el desplegament de polítiques des del consistori que estimulin l´economia local i ajudin a crear llocs de treball i estimulin l’economia local. En segon lloc, la lluita contra les desigualtats. Fer front a l’emergència social i començar a desenvolupar tot allò que puguem del pla de rescat social que portem en el programa electoral. Els ajuntament són la primera trinxera per millorar les condicions de vida de la gent. I, finalment, les formes de governar la ciutat.

Hem de fer un gir radical a la manera com el nostra Ajunta-ment tracta amb les entitats, veïns, associacions.
Hem de fer xarxa entre el nostra Ajuntament i ha d’arribar a tothom.