Carta oberta a la ciutadania de Castelldefels

Les persones que signem aquesta carta oberta som exmilitants del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC). Hem deixat de militar-hi per desacord amb la línia política que segueix el partit tant a nivell general com a nivell local, i amb moltes de les actuacions que se’n deriven, que considerem que no donen resposta a les necessitats de la Catalunya d’avui.
Alguns de nosaltres hi hem militat durant dècades, d’altres no fa tants anys, i a tots ens ha costat molt prendre la decisió de donar-nos de baixa després de tant de temps.
Reconeixem que el PSC ha fet una molt bona feina a Catalunya, durant molts anys, tant al govern i com a l’oposició.
Considerem que li devem molt, perquè ens ha ajudat a créixer políticament i personalment en democràcia, debatent i treballant en equip.
Per a nosaltres és molt important haver-hi trobat molts amics i amigues, que volem conservar. Però tot ve que s’acaba, i la nostra creixent incomoditat al si del PSC ens ha portat a plegar veles.
Declarem solemnement que només abandonem unes sigles determinades, però conservem ben viva la nostra ideologia democràtica i d’esquerres, i volem continuar treballant per una societat més justa, més sana, més culta, més educadora, més integradora, més participativa i més solidària.
Alguns dels signants ho farem sense estar adscrits a cap partit polític i altres ens inscrivim a Moviment d’Esquerres (MES), partit fundat per exsocialistes que, com nosaltres, no estan d’acord amb l’actual PSC.
A tots els que signem aquesta carta ens ha semblat coherent amb la nostra ideologia donar suport a MOVEM CASTELLDEFELS, que presenta una llista d’unitat sumant persones, entitats i partits d’esquerres de cara a les eleccions municipals per aconseguir, junts, tenir més força que la dreta i tornar el govern municipal a la ciutadania. Cal dir que és una coalició democràtica i d’esquerres, construïda amb persones de totes les edats i barris de Castelldefels que participen en diferents moviments i àmbits de la ciutat. Entre aquestes persones n’hi ha que estan d’acord amb la independència de Catalunya i d’altres que no hi estan d’acord. Això sí, coincidim totes en el convenciment que tota societat democràtica té dret a decidir el seu futur. A MOVEM CASTELLDEFELS tenim com a objectiu millorar el present de la ciutadania amb l’esperança d’aconseguir un futur més just per Castelldefels.
Estem a la vostra disposició a castelldefels@mesesquerres.cat

Moltes gràcies per la vostra atenció.

Ramon Morera Castell
Oriol Morera Casals
Ramona Riera Guitian
Maria Jesús Riera Guitian
Pep Ribes Garasa
Paquita Rodríguez García
Laura Rubio Riera
Pep Solé Alsedà
Maria Josep Udina Abelló