Unim+sumem+canviem=Movem Castelldefels

El títol no és una concatenació de paraules conjugades en diferents temps verbals, descriu allò pel que hem treballat des de fa anys els homes i dones d’ICV-EUiA (i d’altres persones de la ciutat) i el seu engrescador i il·lusionat resultat: Movem Castelldefels. La Unitat entorn a un programa per garantir solucions possibles als problemes i necessitats de la gent. La Suma de diverses forces d’esquerres i persones per compartir -des de la diversitat i sense renunciar a qui som- com millorar el present, aconseguir un futur més just i ser decisius en un nou govern municipal. El Canvi per passar pàgina a la insensibilitat social, la manca de diàleg i la mala gestió del govern municipal del PP.
Com hem arribat fins aquí? ICV-EUiA de Castelldefels va proposar al PSC (fa més de 2 anys), ERC (a finals de 2014) i PODEMOS (principi de 2015) anar tots a les eleccions municipals en una llista conjunta. Una llista d’aquestes forces d’esquerres i de persones independents amb un programa comú que, sense dubtes, hagués estat la llista més votada. La resposta legitima (però que lamentem molt) d’aquestes forces de la ciutat va ser negativa. Però l’objectiu de la unitat en els objectius pensant en la gent i la novetat en la proposta per poder sumar gent diversa per ser més útils continua sent justa. Una necessitat que ha donat il·lusió de nou a moltes persones i ha fet forat en la política de Castelldefels. I el seu resultat ha estat Movem Castelldefels, que ha compromès en una candidatura a ICV-EUiA, Moviment d’Esquerres (MES), EQUO i ENTESA, amb persones que provenen del món de l’educació i la cultura; de la PAH; de l’ecologisme i l’esport; del moviment veïnal i juvenil; sindicalistes, professionals i autònoms; defensores de la igualtat de drets i del dret a decidir; persones de tots els barris de la ciutat i de totes les edats. Vivim moments excepcionals. Castelldefels s’ha de sumar al canvi en favor de la majoria que, també, ha d’arribar a Catalunya i Espanya. Movem Castelldefels estem convençuts (i ho practiquem) de la necessitat de la unitat de les esquerres amb formes obertes i participatives. Molta gent progressista i del teixit associatiu ho demanava en públic i en privat, per això ens han felicitat i s’han engrescat per l’aposta unitària i de confluència que ha culminat en Movem com un espai municipalista de proximitat i participatiu.Per això és comprensible, i no ha d’estranyar ningú, les expectatives creades per Movem Castelldefels a la ciutat (i fora) i perquè a les eleccions municipals les persones que valoren positivament la feina del grup municipal d’ICV-EUiA, persones que no pensaven votar i votants de les altres forces d’esquerres (pensant en Castelldefels), el 24 de maig, conflueixin a l’urna amb la papereta de l’esperança pel canvi que representa Movem Castelldefels.