Xavier Amate, candidat de CiU a l’alcaldia

“Tinc el millor equip per donar-li la volta a Castelldefels”

 Xavier Amate és el candidat a l’alcaldia de Castelldefels per Convergència i Unió (CiU). Va néixer a L’Hospitalet de Llobregat el 27 de juliol de 1965. És llicenciat en Econòmiques i Dret, Mediador d’Assegurances pel Ministeri d’Economia i màster en Direcció de Personal per l’Escola d’Alta Direcció i Administració (EADA). La seva vida professional s’ha desenvolupat en càrrecs de responsabilitat del sector financer. Durant l’actual mandat, ha estat regidor d’Hisenda, regidor d’Esports i president del Consell d’Administració de Jarfels, càrrecs que ha desenvolupat amb transparència, honestedat i prioritzant sempre les necessitats de les persones. Actualment, és portaveu del grup municipal del seu partit a l’oposició i és un dels responsables de l’aprovació d’uns pressupostos molt més socials dels que va presentar el govern del Partit Popular. Casat i pare de tres fills, viu a Castelldefels des de l’any 2005.

 

– Quins són els tres problemes més greus de Castelldefels? I quina és la seva solució?

– Els estudis que hem realitzat per conèixer les opinions dels nostres veïns i veïnes i totes les converses que, els darrers anys, estem mantenint  amb associacions i ciutadans ens han confirmat que els principals problemes que pateix Castelldefels són el manteniment de la via pública i la neteja de la ciutat, la seguretat, els sorolls i l’atur. Les solucions són tan senzilles com prioritzar les inversions i els esforços per tal de cuidar més i millor els nostres carrers, parcs i jardins; millorar la seguretat per evitar que hi hagi zones insegures; il·luminar els punts foscos que hi ha a la nostra ciutat; destinar més esforços a la lluita contra tota mena de sorolls i posar en marxa plans d’ocupació i formació més ambiciosos i que responguin a les necessitats reals de les persones.

– Del seu programa electoral, ens pot destacar els pilars fonamentals?

– Castelldefels està construïda sobre tres eixos fonamentals: el turisme i el comerç, l’esport i la societat del coneixement. Aquestes són qüestions que no podem obviar. A partir d’aquests conceptes, volem compaginar els interessos de la ciutat amb els drets dels ciutadans. Però la nostra principal preocupació rau en el fet d’ajudar els col·lectius de les persones més desfavorides. I això no es redueix únicament a aquells que es troben en risc d’exclusió social, sinó també a altres col·lectius, com el de la gent gran, que té dificultats per viure amb la dignitat que es mereix.

– Per què creu que els ciutadans de Castelldefels han de confiar en vostè?

– Al llarg d’aquests darrers anys hem demostrat, quan formàvem part de l’equip de govern i quan hem estat a l’oposició, que tenim suficient capacitat per gestionar els recursos de la ciutat, sempre amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones. A més a més, ens presentem a les eleccions amb un equip format per gent molt preparada i honesta. Encapçalo una llista de persones que viuen als diferents barris de la ciutat i que coneixen perfectament les necessitats de cada un dels seus racons. Nosaltres mai hem cregut en els líders carismàtics, sinó en la necessitat de treballar en equip. I puc presumir que tinc el millor equip de tots els que concorren a les eleccions del 24 de maig, un equip amb el qual podrem donar-li la volta a Castelldefels.

 – Què és el primer que farà si arriba a l’alcaldia?

 – El primer serà parlar amb totes les forces polítiques que obtinguin representació en el Ple Municipal, per tal de posar en marxa un Pla d’Acció Municipal (PAM) que compti amb el consens més ampli possible. Creiem fermament que no es pot governar d’esquena a la ciutadania, de la mateixa manera que no es poden adoptar decisions transcendents sense comptar amb les opinions de les associacions i persones afectades, perquè ells són Castelldefels.