Candela López Tagliafico, primera alcaldessa de Castelldefels

El dissabte 13 de juny es va celebrar a l’Ajuntament de Castelldefels el ple de constitució del nou plenari del consistori. Candela López Tagliafico, cap de llista de Movem (ICV-EUiA, MES, Equo i Entesa) va ser  proclamada alcaldessa de Castelldefels en guanyar la votació per majoria absoluta, amb els vots de 15 regidors i regidores de les candidatures de Movem (4), PSC (4), ERC (3), CiU (2) i Castelldefels Sí Pot (2). D’aquesta manera, es posava fi a l’anterior mandat al capdavant del qual ha estat Manuel Reyes (PP).

Una vegada investida alcaldessa, les primeres paraules de Candela López han volgut donar importància al «protagonisme de la ciutadania, que creu en la política com a eina de transformació social i que ha donat suport a un canvi que ens porti cap a un ajuntament plural, de diàleg i de consens; la gent ho ha demanat». El nou govern serà un «govern estable, de progrés, per un model de ciutat inclusiu, que posarà tot l’esforç en el diàleg i el consens, la transparència i la participació», paraules que mostren ben clarament el nou tarannà dialogant que l’alcaldessa vol imprimir al dia a dia de l’Ajuntament.

L’alcaldessa ha manifestat també que els eixos principals de l’acció del nou govern municipal seran, , entre d’altres, «elaborar un Pla Social contra l’exclusió per oferir una vida digna a tothom; bastir un Pla Econòmic que faciliti la seva dinàmica a l’empresa i la creació de llocs de treball; reflexionar sobre el model de turisme; aprofitar el gran potencial del campus universitari; defensar els serveis públics com a eina de cohesió social; i garantir l’accés de tothom a la cultura i l’esport».

Candela López Tagliafico, «persona migrada integrada en un Castelldefels que es deixa estimar» va voler cloure la seva primera intervenció pública com a alcaldessa amb un significatiu poema del desaparegut escriptor i intel·lectual de Castelldefels Ramon Fernàndez Jurado, que descriu la ciutat com una «petita pàtria» on floreix «la llibertat». Una bella declaració d’intencions, sens dubte.