Comença Illuminating Curiosity: 9 famosos, 6 preguntes sobre la llum, un repte per a tots …

* Avui l’ICFO- Institut de Ciències Fotòniques llança la 2a edició del concurs audiovisual Illuminating Curiosity.
* El concurs es basa en preguntes curioses fetes per diverses persones famoses sobre la llum i el participants han de trobar les respostes amb vídeos creatius, entenedors i originals.
* L’objectiu del concurs és premiar la creativitat i la capacitat de comunicar idees a partir de la constatació de què la ciència pot donar resposta a preguntes de la vida quotidiana.

Alguna vegada t’has preguntat: per què les postes de sol són vermelloses? Per què veiem el cel més lluminós per sota de l’Arc de Sant Martí que per sobre? En quines situacions la llum actua com una ona i en quines com una partícula? Per què una idea la representem amb una bombeta encesa al cim del cap? Per què esternudem amb la llum del Sol? O fins i tot ¿Es pot menjar la llum?
Comença la segona edició d’Illuminating Curiosity, un concurs audiovisual que exposa curiositats sobre la llum omnipresents a la nostra vida quotidiana i convida a qualsevol persona amb esperit curiós i creatiu a buscar respostes a aquestes qüestions explicant-les a través d’un vídeo.
El concurs està organitzat per l’ICFO (Institut de Ciències Fotòniques) amb la finalitat de crear una trobada divertida i creativa entre la societat i les ciències fotòniques. En a aquesta ocasió, els grans instigadors d’aquestes curiositats són el metge i investigador Dr. Bonaventura Clotet, el meteoròleg Tomàs Molina, els músics Els Catarres, la il·lustradora Pilarín Bayés, els actors Miki Esparbé i Paula Vélez i el xef Ferran Adrià. Ells són els protagonistes que ens presenten les seves curiositats sobre la llum a través d’anècdotes o reflexions personals, convidant-nos a respondre-les de la manera més curiosa, original, creativa, innovadora i divertida possible.
El concurs comença avui, 7 d’octubre, i fins el 7 d’abril hi haurà temps per enviar-nos els vídeos participants. S’han establert tres categories d’edat:

ICFO – The Institute of Photonic Sciences · Mediterranean Technology Park
Av. Carl Friedrich Gauss, num. 3 · 08860 Castelldefels (Barcelona), Spain
Tel.: (+34) 93 553 40 01 · Fax: (+34) 93 553 40 00 · www.icfo.eu
• Vermella: participants fins a 12 anys,
• Verda: participants de 13 a 17 anys,
• Blava: participants majors de 18 anys,
Al llarg del termini en què el concurs estigui obert, l’ICFO organitzarà activitats i oferirà recursos per ajudar a l’elaboració dels vídeos. Un jurat amb representants del món audiovisual, comunicatiu-divulgatiu, científic i educatiu seran els responsables de decidir els guanyadors del concurs. Els guanyadors de cada categoria tindran un reconeixement econòmic a banda d’assistir a la gala final de lliurament de premis i conèixer als famosos del concurs, entre d’altres.
Des de l’ICFO, us convidem a participar en aquest nou viatge de preguntes, recerca, curiositats, creativitat, diversió i descobriment.
Informació d’interès
Tota la informació sobre la segona edició del concurs està disponible a la pàgina web de Illuminating Curiosity: http://illuminatingcuriosity.icfo.cat i les últimes novetats també poden ser seguides a través del compte de twitter @iLlumCuriosity
Enllaç al vídeo promocional de la 2a edició d’Illuminating Curiosity: https://youtu.be/EHmwakoQM_A

Sobre l’ICFO:
L’ICFO-Institut de Ciències Fotòniques va ser creat l’any 2002 per la Generalitat de Catalunya i la Universitat Politècnica de Catalunya com a centre de recerca d’excel·lència dedicat a la ciència i tecnologies de la llum amb una triple missió: portar a terme la recerca de frontera, formar la propera generació de científics, i proporcionar la transferència de coneixement i tecnologia. Avui dia, és un dels centres d’investigació més importants de tot el món en la seva categoria, mesura pels rànquings internacionals.
La recerca a l’ICFO és de frontera i és orientada a programes adreçats a aplicacions de la llum en salut, ciències de la vida, energies renovables, tecnologies de la informació, seguretat i processos industrials, entre d’altres. El centre acull 300 investigadors i estudiants de doctorat que treballen en un edifici al Parc Mediterrani de la Tecnologia, a Castelldefels, a l’àrea metropolitana de Barcelona.
L’ICFO participa en un gran nombre de projectes així com xarxes internacionals