Comencen els tractaments fitosanitaris per combatre la processionària del pi

El tractament que s’aplica és un tractament biològic, inofensiu tant per a persones com per a animals

A partir del 5 d’octubre i en horari nocturn, durant el mes d’octubre, es procedeix a l’aplicació d’un tractament fitosanitari als pins ubicats a la via pública, parcs i escoles de Castelldefels, per tal de combatre la processionària del pi.

El tractament que s’aplica és un tractament biològic, inofensiu tant per a persones com per a animals, a base de Bacillus thuringiensis.

El tractament amb Bacillus thuringiensis s’aplica a les fulles dels pins justament en el període en que les larves de la processionària surten dels ous i comencen la seva fase d’engreix, alimentant-se d’aquestes fulles. Aquesta és, per tant, l’època de l’any adient per fer aquesta mena de tractament.

Es recomana als propietaris de jardins o terrenys amb pins, que contractin una empresa especialitzada per aplicar aquest tractament, de cara a prevenir l’aparició de la molesta i urticant eruga, que es dona al voltant de febrer.

+ INFO: Àrea de Medi Ambient, tel. 93 665 11 50