Més retallades indignants

Ja és costum llevar-se al matí i escoltar o llegir una notícia que ens fa mal o que ens indigna, però aquesta setmana podem dir que l’estem vivint en estat d’indignació.
La Generalitat de Catalunya ha tornat a fer retallades. Suprimeix al Baix Llobregat uns 250.000 euros en beques de menjador escolar, retalla els ajuts a educadors de nens i persones amb discapacitat intel·lectual. A això, hem de sumar la denegació o revisió dels graus d’incapacitat als nostres avis i/o persones que ho necessiten. A la nostra ciutat, més de 700 nens necessiten beques d’ajut al menjador escolar, uns 400 nens necessiten beques en llibres, molts avis no poden pagar-se una residència i no poden accedir a una plaça gratuïta perquè no se’ls concedeix un grau d’incapacitat. I no ens oblidem dels nens amb necessitats especials…, les persones amb més necessitat d’ajut, abandonats una altra vegada per la Generalitat. Intentarem poder cobrir aquestes mancances. Cobrirem i ens farem càrrec d’una responsabilitat que no ens pertoca administrativament, però que la sentim com a nostra. És la nostra responsabilitat com a regidors i un deure moral com a ciutadans. Ens estem acostumant a les retallades, però que aquestes vinguin desprès de les eleccions autonòmiques, on s’han gastat milers d’euros en campanya… és indignant!
On són les queixes dels diferents grups polítics? Què fa l’oposició? Com poden continuar retallant en coses tant importants i sensibles i als col·lectius més febles? ¿No hauria estat millor ajustar els pressupostos de campanya electoral i destinar recursos per evitar més retallades? Un govern que no protegeix a qui més ho necessita no es mereix governar. I és igual el color de qui governi. La principal obligació que tenim, com a persones i com a polítics, és ajudar perquè, la vida dels més febles sigui una mica millor, a prestar el servei que calgui per millorar la qualitat de qui no té la nostra sort. No ens acostumarem mai a aquesta manera de governar, i si cal viure en estat d’indignació per lluitar contra això, hi viurem. Ja n’hi ha prou!

Àlex Company

Grupo Municipal CSPUEDE