Ningú enrere

Aquest mes de novembre celebrarem el Dia contra l’Exclusió Social. Per a qualsevol persona, i encara més per a qualsevol formació política compromesa amb la justícia i la cohesió social, aquesta és una data per a la reflexió i per refermar la voluntat de transformació de l’actual model econòmic neoliberal.
No ens enganyem, les polítiques “austericides” que ens vénen imposades, tant des de les institucions internacionals com de les estatals, estan pensades per afavorir els interessos d’uns pocs mentre perpetuen la misèria i el sofriment de la majoria. La política de proximitat, la municipalista, ha de contribuir a mitigar aquest dolor però, malauradament, mai no podrà ser suficient. Potser calgui explicar el perquè: les restriccions i les retallades imposades pel Partit Popular a l’autonomia dels ajuntaments d’una banda i el tamany de l’oponent de l’altra, fan que només amb les eines de què disposa un Estat la lluita es comenci a equilibrar.
En un entorn on part de la ciutadania resta exclosa per raons econòmiques, qualsevol menció al concepte democràcia no deixa de ser una burla cruel.
Cal, doncs, perseverar i no perdre mai de vista quin és el nostre objectiu al final del camí: una societat lliure on mai ningú quedi enrere i on la igualtat d’oportunitats i la meritocràcia siguin la norma i no l’excepció.
No hi ha una cosa sense l’altra.

Jordi Maresma

Grup Municipal ERC