Que la terra et sigui lleu, Jordi

Jordi Miralles i Conte, el nostre amic i company, ens va deixar el passat 14 d’octubre. La seva mort ens omple de consternació, dolor i tristesa. En el pla personal, la desaparició d’en Jordi ens deixa un buit impossible d’omplir. En Jordi era part fonamental de l’essència de MOVEM. La seva carrera política, marcada per l’activisme, per la seva proximitat a les capes socials més desafavorides, la seva línia de treball marcada per la voluntat d’unir esforços; tot això està en el més profund de les arrels fundacionals del moviment progressista, popular i unitari que representa la nostra formació. Els primers passos de MOVEM, des del seu procés embrionari fins a la seva estrena electoral en les passades eleccions, no s’entenen sense la seva direcció i criteri, sense la seva experiència i mesura, sense la seva lucidesa de pensament i la seva capacitat d’anàlisi.
En Jordi era un polític de raça, amb una amplíssima experiència, amb una llarga trajectòria d’activisme i lluita incansable per les llibertats democràtiques, pels drets dels Treballadors i per la dignitat dels més desafavorits. Sumava anys de saviesa política com a parlamentari al Parlament de Catalunya i com a coordinador general d’EUiA. Per als companys més joves de MOVEM, en Jordi era el far, el referent al qual sempre es podia acudir.

Amb ell vam començar a construir un nou temps polític. Primer, des de la formació de MOVEM. Després, des del govern municipal. Ell va ser un dels dinamitzadors d’aquest projecte municipal de progrés, que tanta il·lusió i expectatives ha generat entre la ciutadania. En Jordi va ser un dels artífexs de l’acord de Govern, que el passat mes de juny, ens va permetre començar una legislatura amb molts projectes de canvi per a Castelldefels. Malauradament, en Jordi ha marxat poc després de començar a fer junts aquest camí. Els que heretem el seu llegat, per respecte a la seva figura, continuarem amb la mateixa força i convicció que ell va aplicar al llarg de su carrera política. El seu rècord serà inesborrable, tant en el pla polític com en el personal.
El seu exemple sempre estarà viu en la nostra memòria. Com recordava Jordi Évole en un tuit el dia de la seva mort, en Jordi era un exemple: “Ha mort Jordi Miralles, un polític que va agafar la porta giratòria per tornar a la seva professió de carter. Gràcies pel teu exemple “. Que la terra et sigui lleu, company i amic, Jordi. Sempre estaràs amb nosaltres.

Ramon Morera

Grup Municipal Movem