l’Associació Castelldefels Sàhara orgullosa de la implicació de la ciutadania de Castelldefels

El mes de novembre a través de l’Associació Castelldefels Sàhara, a Castelldefels s’ha desenvolupat la caravana d’emergència amb destí els campaments de refugiats saharauis, a conseqüència de les fortes plujes  que van caure durant el mes d’octubre  als campaments de refugiats i  que van destruïr haimes, cases d’adob, hospitals, escoles, i els habitants es van quedar sense els pocs aliments i roba que disposaven.
RECOLLIDA DE MATERIAL
La Caravana consistía en recollir menjar (arròs, pasta, llegums, tonyina, i oli), roba d’abric, mantes i medicaments, així com realitzar aportacions econòmiques  directes a la Mitja Lluna Roja (a través de la centralització a Catalunya d’ Acció Solidària amb el Sàhara).
A Castelldefels s’ha recollit 2 Tones (2003,7 Kg)  repartits de la següent manera: 1114.1 Kg de menjar (arròs, pasta, llegums, tonyina, oli, etc), 848.4 Kg de roba (mantes i roba d’abric) i 41.2 Kg de medicaments.

Per poder recollir tot el material, es van organitzar esdeveniments impulsats per diferents entitats del municipi  i es van fixar punts de recollida repartits per diferents llocs de Castelldefels.

Com a aportacions econòmiques l’Associació Castelldefels Sàhara  va fer una aportació de 2.500 €  a finals d’octubre per ajudar a recontruïr les cases i més endavant s’han anat recollint diners a través de diferents esdeveniments i aportacions particulars d’amics del Sàhara.

 

ELS ESDEVENIMENTS
Es va començar amb la festa de la Castanyada (dissabte 31 d’octubre) organitzada per La Roda: Plataforma de Joves,  on els joves van posar un punt de recollida per tots els assistents a la festa.

L’Associació de Veïns del Centre va tenir una gran contribució a la Caravana  va començar organitzant una Xerrada #SOSSAHARA# ( 6 de novembre) on es va explicar la situació als campaments de refugiats, la labor que realitza Castelldefels Sàhara i en què consistía la Caravana d’Emergència. En aquesta xerrada van participar membres de l’AAVV Centre i de l’Associació Castelldefels Sàhara. A més durant dos dissabtes (el 7 i el 14 de novembre) l’Associació de Veïns del Centre  va posar la seva carpa a la Plaça de Catalunya com a punt de recollida  i el local de l’Associació va ser durant tot el temps que va durar la Caravana punt de recollida.

Durant la presentació dels equips de Hockey de Castelldefels  al camp de la Via Fèrrea (dissabte 7 de novembre)  l’entitat esportiva Castelldefels Hockey Club , va deixar les seves instal·lacions per fixar també un punt de recollida pels assistents.

Per finalitzar la Taberna de Port Ginesta durant el partit de futbol Madrid Barça va destinar la recapta de la porra i les propines del cap de setmana a la Caravana d’Emergència, recollint 225 €  que van ser destinats als campaments de refugiats saharauis.

ELS PUNTS DE RECOLLIDA
Per donar cabuda a llocs repartits per tot el municipi, i a diferents àmbits es van establir com a punts de recollida: Escoles, Instituts, Casa d’Infants, Entitats, Comerços i Restaurants.
Entitats : Creu Roja, Grup de Dones, AAVV Centre, EUIA
Ambit educatiu: Casa d’Infants Muntanyeta i Gran Via Mar, Escola Els Pins, Escola Petit Mon Felisa Bastida, AFA Torre Barona, Institut J. L. Sert.
Casals: Casal Paranens, Casal AE Grimpamons, i Escola Nàutica Garbí .
Comerços: Peixos Nolla, Optica Vision Center i el Taller de Surf.
Restaurants: Bar Cafeteria Polonio, Restaurante Rosamar, Restaurante Balangan, i la Taberna de Port Ginesta.
COL·LABORADORS
A l’hora de recollir material s’ha aconseguit implicacio de joves d’ Abracces Capoeira, Escola Bressol Guinbó de Barcelona, el Kiosk de la Platja , Institut Icaria de Poble Nou, Farmacia  Ana Mari Puig, i un gran etc de col·laboradors anònims que han impulsat i han difós la causa.
Pel transport de material  s’ha comptat amb la Brigada de l’Ajuntament,  i s’han afegit La Rosita, Fruteria Cartuchà i amics de l’Associació.
S’ha comptat amb un gran nombre de voluntaris i voluntàries , gent de l’Associació i noves incorporacions que han donat el seu temps a empaquetar i embalar tot el material recollit.

APROVACIÓ AL PLE DE CASTELLDEFELS
El dijous 27 de novembre el Ple de l’Ajuntament de Castelldefels va aprobar per UNANIMITAT una moció pel poble saharaui.
La moció es va traslladar prèviament des de l’Associació Castelldefels Sàhara a tots els partits polítics que forman el Consistori de Castelldefels per tal que la revisesin i poder-la recolzar.

AGRAïMENTS
Per concloure l’Associació Castelldefels Sàhara  orgullosa de la implicació de la ciutadania de Castelldefels vol agraïr a totes les persones anònimes que han fet  la seva aportació a la Caravana, a tots els col·laboradors (punts de recollida,  transport, organitzadors d’esdeveniments, voluntaris per empaquetar, etc.. ) i a tot el Consistori que va aprobar la moció pel poble saharaui.
La Caravana va sortir de Vilanova (magatzem central a Catalunya) el dissabte 27 de novembre  destí a Alacant i camí d’Argel per arribar als campaments amb tota la aportació de la gent de Castelldefels.