Nou programa per a persones entre 16 i 25 anys per treballar d’auxiliar de restauració

L’objectiu d’aquest programa és millorar les possibilitats de trobar feina de les persones joves desocupades, mitjançant la combinació d’actuacions que fomentin la seva inserció laboral en empreses i/o el seu retorn al sistema educatiu

Des de l’Ajuntament de Castelldefels a través de La Guaita (Centre de Suport a l’economia de Castelldefels) s’ha dissenyat un Programa d’experiència professional anomenat “Joves per l’ocupació”, un programa innovador de formació que combina la formació amb l’experiència pràctica en empreses

El programa va adreçat a persones entre 16 i 25 anys en situació d’atur amb un nivell de qualificació bàsic.

El programa compren una formació en la especialitat Auxiliar Polivalent de Restauració que inclourà diferents mòduls d’hostaleria i restauració, pràctiques en empreses i preveu la possibilitat d’adquirir experiència professional mitjançant ajuts a les empreses que subscriguin contractes de treball amb joves participants.

S’ofereix la possibilitat d’adquirir el graduat en secundària en el cas de no tenir-lo i cadascuna de les persones rebrà 300 hores de formació per aprendre un ofici concret.

Les actuacions que es desenvoluparan són:

  • Tutorització i acompanyament a la inserció
  • Actuacions de formació:
    • Formació professionalitzadora (300h)
    • Formació per a l’assoliment de competències clau (150h)
    • Formació per a facilitar l’obtenció del títol de graduat en ESO si escau
  • Pràctiques formatives en empreses

Els joves interessats poden fer ús del web municipal per sol·licitar la seva participació o bé adreçar-se a: La Guaita, Centre de Suport a l’Economia Local de Castelldefels, carretera de la Sentiu, 1. Tel: 93 635 25 75promocio.economica@castelldefels.org

Aquest programa està subvencionat pel SOC i el Fons Social Europeu, d’acord amb el Programa d’Experiència Professional per l’Ocupació juvenil a Catalunya “Joves per l’Ocupació” regulat per l’ordre EMO/251/2014.