GRUP SOLBAR DÓNA 250 QUILOS D’ALIMENTS A CÀRITAS

Càritas de Castelldefels rep 500 ampolles entre oli i tomàquet fregit de la franquícia de bars i cafeteries Grup Solbar

El Grup Solbar, franquícia de bars i cafeteries de gran implantació en tot el litoral català, ha fet donació a Càritas de Castelldefels de 500 ampolles d’aliments. En concret, ha comprat i entregat 100 litres d’oli i 400 envasos de tomàquet fregit. El Grup Solbar s’ha distingit sempre per la seva activitat en la responsabilitat social corporativa. Amb una donació d’aquest volum, però, obre un nou camí de solidaritat, més intens i compromès, poc freqüent en empreses de dimensions mitjanes.

 

La situació perllongada de crisi comporta que hi hagi persones i famílies que no tenen les necessitats bàsiques cobertes. Aquesta realitat ha esperonat al Grup Solbar a fer una important donació a una entitat benèfica, ajuts que Solbar ja havia dut a terme anteriorment com a forma de plasmar una ètica empresarial d’arrel solidària i compromesa. Per tot això, enguany Solbar s’ha posat en contacte amb Càritas de Castelldefels, una de les associacions que més persones necessitades atén al poble, amb l’objectiu de determinar quina era la millor manera de col·laborar amb ells. Conjuntament van decidir que el subministrament d’aliments bàsics com l’oli i tomàquet fregit era el més adient. El Grup Solbar n’ha adquirit 500 ampolles i els ha donat a Càritas.

L’Esteban Ruiz, empresari del Grup Solbar, destaca que “la nostra companyia porta en el seu ADN la voluntat de retornar a la societat part dels beneficis que obtenim, i en concret a les persones que més ho necessiten”. I afegeix que “aquest cop volíem anar més enllà i fer una donació superior amb l’esperit d’encoratjar les empreses a ser conscients que sempre es pot ajudar una mica més”. Per la seva banda, en Josep Cascales, coordinador de Càritas de Castelldefels, agraeix al Grupo Solbar la seva acció, i remarca que “ajuts d’aquesta dimensió actualment són molt necessaris. Sí, que hi ha supermercats que col·laboren sovint amb Càritas aportant aliments, cosa que també agraïm, però són del sector alimentari. El gest del Grup Solbar és singular i els honora”. Cascales vol destacar que tots aquests aliments es dedicaran en exclusiva a la gent de Castelldefels.

Un ajut d’aquest volum ha merescut també el comentari de l’alcaldessa de Castelldefels, Candela López, la qual afirma que “el nostre equip de Govern ha incrementat les partides destinades a Serveis Socials perquè creiem que Castelldefels ha d’esdevenir un model de ciutat més justa i solidària. És en aquest context, de ferm compromís amb la població més desfavorida, que des del Govern municipal valorem molt positivament aquesta iniciativa de caràcter benèfic de Solbar. Tanmateix volem transmetre el nostre reconeixement envers una entintat local com és Càritas de Castelldefels, que ajudarà a canalitzar aquesta donació d’aliments”.

El Grup Solbar és una franquícia de bars i cafeteries que va néixer a Castelldefels i que s’ha estès per tot el litoral català. Actualment té 120 locals, la major part d’ells distribuïts principalment pel Baix Llobregat. Els seus franquiciats es beneficien d’una central de compres única, una marca de cafè pròpia, una política global de màrqueting, formació continuada i un estudi previ d’adequació del local.