Canviem el model de neteja de Castelldefels

A partir de l’1 d’abril de 2017 a Castelldefels tindrem un nou servei de neteja viària i recollida d’escombraries, amb més mitjans materials i humans. Renovarem tota la logística per adequar-la a les necessitats de la ciutat i respondrem al nivell d’exigència actual respecte a la cura del Medi Ambient. I ho farem remunicipalitzant el servei, apostant per la gestió pública. A Espanya, segons dades de l’últim informe elaborat per l’Organització de Consumidors i Usuaris, l’OCU, els serveis de recollida d’escombraries pitjor valorats per la seva ciutadania són serveis privatizats, i tots en ciutats amb ajuntaments amb governs del Partit Popular.
A Castelldefels, apostant per la gestió directa, tindrem un servei connectat a les demandes que ens puguin sorgir per mantenir neta la casa de tots i totes, el nostre espai públic. A més, com que no hi haurà una empresa privada intermediària, ens estalviarem el pagament de més de 3 milions d’euros en els pròxims deu anys, en concepte d’IVA i també ens enstalviarem el 4% de benefici empresarial.
També garantim els llocs de treball de la plantilla de Sersa, l’empresa local que presta aquest servei des del 2003. Són més de cent famílies de Castelldefels les que depenen de Sersa. Aquests treballadors i treballadores, que són grans coneixedors de la realitat de Castelldefels, seran subrogats i passaran a formar part de la plantilla de la nova estructura, en què quedaran integrades les empreses municipals. Per la seva experiència i coneixement, els necessitem a tots i totes. Castelldefels ha crescut de forma exponencial en els últims quinze anys, passant dels 45.000 habitants als 63.000 actuals. Hem canviat molt des de llavors i els camions, els contenidors i les màquines escombraires han anat envellint, minvant la seva eficàcia i rendibilitat. Ara, per fi, Castelldefels té un govern amb un projecte ambiciós i engrescador, des del qual apostem amb convicció per la renovació d’aquest servei bàsic. Aquest serà un procés compartit amb tots els veïns i veïnes, demostrant el nostre grau d’implicació i connexió amb les necessitats de la ciutadania.

Ramon Morera

Grupo Municipal Movem