Reconeixement a la feina del teixit associatiu

El dissabte dia 8 d’octubre vam assistir a la conferència que Sor Lucia Caram va pronunciar, a la sala polivalent del Centre Frederic Mompou, dins dels actes commemoratius del segon aniversari la Penya Blaugrana La Pulga de Castelldefels. Sor Lucia, que és culer de cap a peus, no venia a parlar de futbol, sinó de la pobresa infantil i de la feina que tant la fundació a la qual ella pertany com altres associacions i entitats fan per eradicar aquesta xacra tan i tan cruel.
Sor Lucia, que va desvetllar que la Fundació de Lionel Messi s’ha compromès a col·laborar en la lluita contra la pobresa infantil, va plantejar la qüestió d’una forma senzilla i contundent a la vegada. No podia ser d’una altra manera quan ella, com tantes altres persones, està vivint els efectes de la pobresa infantil des de primera línia. Va explicar casos que posen la pell de gallina i va encoratjar a tothom a participar d’una cosa tan senzilla com és ajudar a qui ho necessita.
També va fer un comentari a propòsit de l’efecte que produiria que tots aquells que treballen per eradicar la pobresa infantil ho fessin de manera conjunta. L’efecte seria multiplicador, sens dubte. Sor Lucia està en aquesta lluita i ho està mitjançant un projecte que ella lidera i que es canalitza a través de la Fundació del FC Barcelona. En acabar la conferència, a la mateixa sala, es va signar un conveni de col·laboració entre la Penya Blaugrana i l’associació Natura i Salut.
En aquell escenari, qualsevol amb una mica de sensibilitat havia d’adonar-se de la feina que s’està fent des del teixit associatiu de tots els municipis, petits i grans, per donar sortida a les demandes dels més desafavorits i del treball impagable que les associacions fan també a Castelldefels, escenari de tants actes solidaris al llarg de l’any. Unes actuacions que hem de reconèixer i valorar com es mereixen.
Gràcies, de tot cor!

Xavier Amate

Grup Partit Demòcrata Català