Subvencions per a la rehabilitació d’edificis d’ús residencial i habitatges

Ja es poden demanar les subvencions per a la rehabilitació d’edificis d’ús residencial i habitatges

El termini acaba el 31 de març de 2017, però les persones interessades han de demanar prèviament un informe d’idoneïtat • L’Àrea Metropolitana destina 7 milions d’euros a aquesta tercera convocatòria d’ajudes

El Consorci de l’Habitatge de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha obert per tercer any consecutiu la convocatòria d’ajudes a la rehabilitació d’edificis d’ús residencial i habitatges, amb una dotació econòmica de més de 7,07 milions d’euros.

L’objectiu d’aquestes subvencions és donar suport a propietaris i usuaris que hagin de rehabilitar edificis i habitatges mitjançant subvencions a fons perdut d’entre el 35% i el 50% del cost de les obres.

Poden sol·licitar-se ajudes per a diversos tipus d’intervencions, com tasques de conservació; de millora de la qualitat i la sostenibilitat; de millora de l’accessibilitat, i d’habitabilitat en edificis i habitatges dins del territori metropolità.

Segons l’Institut Nacional d’Estadística, més del 10% dels edificis de l’àrea metropolitana de Barcelona tenen necessitats d’actuacions de rehabilitació.«Aquesta situació fa difícil aconseguir la temperatura i les condicions òptimes de confort i això afecta directament a la salut de les persones, la seva qualitat de vida i també el medi ambient, ja que fa incrementar el consum d’energia i l’emissió de gasos contaminants a l’atmosfera», assenyalen des del AMB.

En les anteriors convocatòries de rehabilitació, l’administració metropolitana ha donat ajudes per un valor total de 26 milions d’euros, que s’han traduït en 75,5 milions d’euros d’impacte econòmic. Això ha significat rehabilitar 19.462 d’habitatges, amb un total de 48.655 persones beneficiades.
Com accedir als ajuts?

Aquesta convocatòria s’adreça a propietaris, llogaters, comunitats de propietaris, agrupacions de comunitats de propietaris i a propietaris únics d’edificis d’ús residencial i d’habitatges per a les actuacions indicades a les bases reguladores, que pot consultar a www.cmh.cat.

Per accedir a la convocatòria cal sol·licitar prèviament, fins al 31 de gener de 2017 (*), l’anomenat Informe d’Idoneïtat. Es pot fer de manera telemàtica a les entitats col·laboradores per a edificis i habitatges d’ús residencial i presencialment a l’Oficina Local d’Habitatge per a actuacions d’interior d’habitatges.

Un cop obtingut l’Informe d’Idoneïtat s’haurà de presentar la Sol·licitud d’Ajuts a l’Oficina Local d’Habitatge, presencialment en qualsevol dels dos casos. El termini de presentació és obert fins al 31 de març de 2017.

Cal tenir present, però, que pot passar que l’admissió de sol·licituds d’Informe d’Idoneïtat es tanqui abans del 31 de gener si s’ha exhaurit la partida pressupostària.

 

+INFO:

  • A les dependències de l’Oficina Local d’Habitatge (OLH) de Castelldefels i amb cita prèvia, trucant al 93 664 69 90. Atenció al públic a l’OLH: els dilluns, els dimarts i els dijous, de 9:30 a 13:30 h i de 16 a 18 h; i els dimecres i els divendres, de 9:30 a 13:30 h.  www.olhcastelldefels.com
  • Al Consorci Metropolità de l’Habitatge: www.cmh.cat